Svenska

Jag saknar Ritual

Skrivet av Jesper den 19 april 2010 kl 14:05

Det finns spelutvecklare och det finns spelutvecklare. De kommer och går, medan minnet av vissa bleknar bort rätt fort, finns det de som alltid består. Ett av de företagen för mig, är Ritual. Repertoaren bestod av Sin och Sin Episodes som de mest kända spelen, men även Heavy Metal Fakk 2 och Star Trek Voyager: Elite Force har varit väldigt uppskattade bland fansen. Sin är ett av mina absoluta favoritspel och hade det inte varit för den taskiga timingen att lansera ett spel samma månad som Shogo och Half-Life hade det kunnat bli riktigt stort.

Jag var en av de som älskade det första Sin Episodes och besvikelsen att det aldrig kommer en fortsättning är såklart stor. Även om jag älskar de flesta spel som Ritual har utvecklat, känner jag att det fanns så mycket mer kvar att ge. Att vi aldrig fick se Sin 2 som var på prototypstadiet ett tag är ren synd och skam. Ritual hade massor av talang och massor av attityd. Dessutom var de en av få utvecklare som redan tidigt satsade på att leverera massor av uppdateringar från företaget.

För tio år sedan kunde man läsa om det dagliga arbetet bakom kulisserna, komplett med skruvade foton och man kände hela tiden att Ritual var ett företag där alla hade skoj. Massor av vrickade upptåg från Levelord och alla andra på insidan. Jag gillade Rituals spel, men kan inte låta bli att tänka på vad de skulle kunnat producera om de inte blivit köpta av Mumbojumbo för att utveckla casual-spel. Jag saknar Ritual, jag vill ha Ritual tillbaka.

Jag saknar Ritual

Hi, my name is K'Bob!

HQ