Svenska

Bioshock-spelen hatar mig

Skrivet av Jesper den 17 maj 2010 kl 22:19

För en tid sedan spelade jag igenom det första Bioshock, ett lysande spel som jag en gång i tiden var så upphetsad på, att jag nästan inte kunde sova om nätterna. Jag förhandsbokade samlarutgåvan och den kom vid lanseringen och jag spelade det aldrig. Anledningen heter Red Ring of Death. När demot kom blev jag alldeles pirrig i kroppen, laddade ned det direkt från Xbox Live Marketplace och började spela. Lagom tills Bathysphere-farkosten kom upp till ytan inne i Rapture, fick min Xbox 360 en massiv stroke. Tre röda ringar, things break liksom. Normalt sett skulle man ringt till supporten och bett dem att hämta upp maskinen. Men nej.

Under denna tid led jag av en halsåkomma som mer eller mindre gjorde det omöjligt för mig att prata. Tre månader med våldsam hosta satte vissa spår och först mot slutet av sjuktiden kunde jag skicka in min sargade maskin. När den väl kom tillbaka hade jag massor av spel att recensera och Bioshock glömdes helt enkelt bort. Tills för en tid sedan då jag satte mig och verkligen tog mig genom Rapture och självklart älskade jag det. Att inhandla den dödsläckra samlarutgåvan av Bioshock 2 med vinylskiva och massa annat snaskens. Började köra igenom Bioshock 2 för en tid sedan, men min Xbox 360 vill annorlunda.

Min första skymt av Grace Halloway resulterade i en stillastående bild. Irritation deluxe, stängde av maskinen och satte på den igen. Red Ring of Death hånade mig, hårt. Inget mer Bioshock 2 för mig. Stängde av maskinen och ägnade mig åt ilskerelaterade aktiviteter ett tag. Satte på maskinen igen och voilá, den fungerade i en handfull timmar innan jag gick och lade mig för aftonen. Började spela igen i lördagskväll och efter en stund...vad får jag då? Red Ring of Death...igen. Ilska en liten stund, nytt försök, ny framgång. Skiten fungerar igen och jag kan spela vidare.

Dock känns det väl lagom säkert inför framtiden. Min maskin tillhör den allra första batchen som kom, med DVD-fjärr och "kromad" lucka, så naturligtvis tillhör den den allra mest problemdrabbade generationen av Xbox 360. Nu är jag visserligen på vippen att införskaffa mig en Superelite med 250 GB hårddisk istället för de 12 jag har idag. Dock är det lite vanskligt, vad kan Microsoft komma att avslöja på E3 om ungefär en månad? En slim-modell med större hårddisk för mindre pengar? Inte omöjligt... Snacka om en tuff sits. En maskin som håller på att ge upp och en spelserie (ok, inte riktigt än...) som uppenbarligen hatar mig och njuter av att förstöra mina saker. Jag ber en stilla bön till hårdvarugudarna att den närmsta månaden blir mindre problemfylld.

Bioshock-spelen hatar mig

Big Daddy breaks your stuff, because he can

HQ