Svenska

Super Meat Boy imponerar

Skrivet av Jesper den 21 oktober 2010 kl 22:30

Som jag har väntat. Som jag har längtad. Som jag har trånat. Super Meat Boy är äntligen här och det är faktiskt tio resor BÄTTRE än vad jag trodde att det skulle vara. Stressfyllt, överläckert, benhårt gameplay som är skapat specifikt för att straffa oss som har det allt för bra i vardagen. Det känns som att Team Meat livnär sig på tårarna från nedbrutna gamers. Super Meat Boy är så svårt att man svettas, skakar och skriker samtidigt. Som en dallrande, skälvande stod av tvärilsket biffkött skriker jag ut mina frustrationer mot den kubiska lilla köttklumpen Meat Boy och hans dödsöde.

Super Meat Boy är ett spel som är designat för att få oss bortskämda gamers som gnäller när vi inte har haft en checkpoint på två minuter. Ett spel som ska få oss bekväma, glada och medelmåttiga gamers som spelar genom spel på medium och hard-läget i olika spel. I Super Meat Boy finns nämligen endast en enda svårighetsgrad, nämligen helt jävla idiotsvårt. Ändå fortsätter man gång på gång att kasta sig in bland sågklingor, fläktar, avgrunder och annat otrevligt, för det finns inget annat att göra.

Ett briljant spel som erbjuder något som inte finns längre. Ett spel som skrattar åt svårighetsgrader som Legendary eller Veteran. Ett plattformsspel jag fullkomligt älskar och ett spel som smiskar sönder alla andra nedladdningsbara spel just nu. En finslipad liten diamant, skapad att göra oss arga, ett spel som vill få oss att minnas den gamla tiden när allt inte var designat för att vara vänligt och rättvist hela tiden. Ett spel ihopknåpat av tre killar, en kodare, en grafiker och en snubbe som gjort ljuden. Enligt teamet själva dog ljudkillen 13800 gånger under en genomspelning. Det är tydligen en ganska normal siffra enligt teamet själva.

Tänk på det, 13800 gånger. Men se för guds skull till att inhandla Super Meat Boy, värt varenda poäng det kostar. Kom dessutom ihåg att det just nu är 33% rea, 800 poäng istället för 1200. Gratis DLC kommer också att komma. Versioner för Wii och PC/Mac via Steam är på väg. Till Steam får vi även en baneditor. Som om Super Meat Boy skulle kunna bli ännu mer briljant än det redan är...

Super Meat Boy imponerar

En grabb av kött som dör ungefär en miljon gånger

HQ