Svenska

TV som får mig att må riktigt illa

Skrivet av Jesper den 30 januari 2011 kl 15:39

Jag är en ganska härdad människa, jag tål en hel del. Kanske inte realistiska/verkliga operationsscener, det är sjukt äckligt. Men när jag slår på min TV och där ser succéprogrammet Mauro och Pluras kök blir jag äcklad på riktigt. Tre saker jag inte riktigt tycker är ok är folk som röker (speciellt inomhus), halvnakna, korpulenta män som lagar mat och folk som tycker att detta är fullt acceptabelt. Jag menar liksom, va...?

Här står en högblank och lönnfet Plura och suger sig snustorr på en gammal cigarett-fimp samtidigt som buken liksom bara är out there mitt bland all mat, det sluddras obegrigpligt och gästerna verkar liksom tycka att detta är en schysst grej. Det lagas alltid någon form av mat, något man knappt märker av mitt i all snusk och oanständighet. Hur man kan tycka att denna totala kulturskymning kan vara bra TV övergår helt och hållet mitt förstånd helt och hållet. Detta ska tydligen vara ett härligt och mysigt TV-program enligt många kritiker och även TV-tittare.

Hur det kan vara mysigt att vila ögonen på en spänd buk som befinner sig mitt i en massa matlagning är ju alldeles barockt. Allt annat hamnar liksom i skymundan av Pluras dåliga framträdande, stå halvnaken, rökandes och lagandes mat är nog antagligen den sämsta av samtliga idéer under det senare årtusendet. Sämre än något annat som någonsom har gjorts. Att det dessutom ofta ska ryckas fram en gitarr och improvisationssjunga eller jamma gör inte saken bättre. Jag tillhör inte den gruppen människor som gillar gitarr-spel utan brukar snarare tänka för mig själv "there's always an asshole with a guitar" när en gitarr rycks fram på allehanda tillställningar.

Mauro och Pluras kök började på den eminenta TV-kanalen TV8, en av mina favoritkanaler. Nu har eländet spritt sitt till trean och där tycker jag att de kan fortsätta mitt i all misär som normalt präglar resten av utbudet i deras tablå. Om jag någonsin ser en halvnaken Plura igen kommer jag med säkerhet kräkas våldsamt i en påse. Då ska någon ansvarig producent få detta skickat till sig.

TV som får mig att må riktigt illa

Alltså, fy helvete vad kultur jag är, vill du känna lite på buken lilla vän

HQ