Svenska

Fem timmar med Xperia Play

Skrivet av Jesper den 23 mars 2011 kl 21:16

I helgen fick jag tillfälle att spendera ett par timmar med Sonyericssons kommande spelmobil Xperia Play. Som ni kanske vet så var jag sedan tidigare ganska kritisk till konceptet. Ändock har jag varit sugen på att testa den och inte minst få testa några av spelen som finns på den. Det första jag reagerade på när jag fick Xperia Play i handen var den mörka skärmen. Huruvida detta var ett komplett och färdigt exemplar vågar jag inte uttala mig om, men då maskinen lanseras nästa torsdag (samma dag som Xperia Arc för övrigt) bör det vara en slutgiltlig hårdvara.

Personligen använder jag en Samsung Galaxy S och när jag har skärmen på 30-40% ljusstyrka ja då är den ljusare än Xperia Play-skärmen på högsta inställningen. L och R-knapparna kändes ganska mjuka och svampiga medan de platta analog-spakarna inte alls fungerade för mig. Sonyericsson vill att det ska kännas bättre än att bara använda fingrarna på en skärm, vid till exempel twin stick-shooters. Jag upplever dock samma glätta och glidiga känsla som på till exempel min Samsung-telefon eller Ipad. Enda skillnaden här är att mina tummar krockar.

Styrkorset hade kunnat vara lite större, men det var inget större problem att leva med. Det fanns en handfull spel, däribland Fifa, Sims och Crash Bandicoot. De spel som var specifikt utvecklade för enheten imponerade väl egentligen inte alls även om Sims faktiskt var det snyggaste jag har sett på en Android-telefon. Det jag hade mest kul med var utan tvekan Crash Bandicoot som ju som bekant är en emulerad variant av Playstation-spelet.

Efter en handfull timmar med Xperia Play är mina intryck lite blandade. Utan att ha testat fler spel och dessutom få pröva en färdig enhet är det svårt att utröna något konkret. Jag hoppas att spelutbudet kommer bli bra och att vi får massor av både emulerade spel och nya kvalitetsspel. Självklart kommer vi inte att få officiella releaser av spel som inte har släppts i vår region och det finns i dagsläget ingen koppling till Playstation Network. Jag är fortfarande skeptisk och hade gärna sett en mer genomarbetad hårdvara. Men Xperia Play kan vara början på något stort. Jag hoppas det.

Fem timmar med Xperia Play

Vad tror du om Xperia Play? Kommer det bli den succé som förutspås och vad vill du se i spelväg?

HQ