Svenska

Jag spelar Alice: Madness Returns

Skrivet av Jesper den 24 maj 2011 kl 22:02

År 2000 släpptes ett tämligen surrealistiskt actionäventyr vid namn namn American McGees Alice. Istället för den vanliga sagan fick vi ta del av en mörk, ondskefylld berättelse om den sinnessjuka Alice. En ung flick med ett jobbigt förflutet och nyskurna handleder. Efter ett besök av en katt med ett massivt smil följde en resa genom ett förvridet underland. Jag skulle vilja påstå att det är en klockren kombination av Lewis Carroll och Tim Burton på syra. Vilket är ironiskt med tanke på att Tim Burtons egna Alice-film är helt värdelös.

Jag har spenderat en del timmar med Alice: Madness Returns och jag är hittils väldigt överraskad. Att det skulle bli ett helt okej spel trodde jag absolut, men det är bättre än vad jag hade kunnat tro. Min tillit till kinesiska Spicy Horse med American McGee var på förhand låg (uteslutande fördomar, inget annat) och jag trodde inte att produktionen skulle bli speciellt imponerande. Men det är den. Jag åtnjuter en läcker estetik, utmanande spelbarhet och en riktigt solid spelkontroll. Jag pepprar trynen, styckar kortsoldater och beter mig elakt mot allt som kommer i min väg.

Alice: Madness Returns känns bra, en sleeper som mycket väl kan bli en riktig överraskning såhär långt. Mörk och skön stämning är det också, jag gillar. Finns Alice: Madness Returns på din radar? Och vad tyckte du om det första spelet?

Jag spelar Alice: Madness Returns

SMASK

HQ