Svenska

Captain America var fantastisk

Skrivet av Jesper den 14 augusti 2011 kl 22:41

Precis som Ranta har jag satt mig i biomörkret för att kolla in den senaste Marvel-filmen Captain America. På förhand var förväntningarna enorma och jag var ett tag säker på att dessa förväntningar skulle bita mig i arslet. Dock visade detta sig vara helt obefogat. Captain America är nämligen en ruggigt bra serietidningsfilm och i min mening den bästa Marvel-filmen förutom den första Spider-Man-filmen. (Då har jag visserligen inte sett X-Men First Contact).

Det bjuds på styvt två timmars kvalitetsunderhållning med gott om action och ett riktigt bra tempo. Just tempot är annars något som Marvel-filmerna brukar ha enorma problem med, men så är inte fallet här. Mellanspel och action varvas mycket bra och man känner alltid att filmen är på väg framåt. Som vanligt finns det en hel del storymässiga inslag som inte stämmer överens med serietidningarna, men det har vi väl ändå vant oss vid vid det här laget.

Regissören har även lyckats fånga känslan och stämningen på ett perfekt sätt. En riktigt bra art direction gör dessutom sitt för att ge Captain American en perfekt inramning. Chris Evans passar utmärkt som den klassiske serieikonen och jag kan faktiskt inte komma på en enda sak som är fel med filmen. Jag gick in med höga förväntningar och jag fick mycket mer än jag trodde jag skulle få.

Captain America var fantastisk

När jag vrider på den här ratten då trillar det ner kattungar ur en lucka i taket, titta vad kul!

HQ