Svenska

Jag väljer krig i höst

Skrivet av Jesper den 26 oktober 2011 kl 17:38

Det utkämpas just nu en enorm kamp mellan två olika läger av gamers. Man skulle kunna tro att det är mellan olika konsolkämpar eller genrerävar av kaliber. Nej, den största kampen just nu är mellan Battlefield 3 och Call of Duty: Modern Warfare 3. Två spel som i grund och botten handlar om samma sak, svettiga karlar i uniform som skjuter andra karlar med en uppsjö av vapen. Personligen är jag en ganska enkel person, om ett spel innehåller svettiga karlar, vapen, skägg, explosioner och våld brukar jag kunna tycka att det är riktigt bra skit.

Många där ute verkar vara av åsikten att man behöver välja sida i den här kampen. Just nu är det otroligt populärt att såga Call of Duty-spelen och medan de visserligen innehåller överdrivet simplifierat upplägg i kampanjen, med sinnessjukt tight speldesign som inte tolererar något annat än den redan förutbestämda och hårt skriptade lösningen på problemet du tacklar för ögonblicket, gillar jag Call of Duty-spelen. Kanske just för att de ger mig ett enda alternativ, skjut för faen! Skjut för allt vad tygen håller. Det är enkelt, det gillar jag. Battlefield 3-kampanjen har jag inte spelat (har bara kört betan på Xbox 360) men i all ärlighet är kampanjläget i båda spelen visserligen intressant, men personligen kommer jag lägga mest tid online.

Saken är den, att hösten kommer spenderas på båda slagfälten, jag väljer att spela både Battlefield 3 och Call of Duty: Modern Warfare 3. Jag rådiggade Battlefield 3-betan och även om det fanns en del brister i det gillade jag det lite mer taktiska upplägget, dynamiken med fasta klasser som man kan utveckla med nya färdigheter och utrustning. För mig känns Battlefield 3 som ett mer taktiskt spel som kräver lite mer planering från min sida när jag spela. Efter att alltid ha spelat engineer i Bad Company 2 fick jag lov att tänka om i Battlefield 3-betan. Då avsaknaden av fordon och ytor som passar min spelstil sadlade jag istället om till support-klassen.

Jag fick smak på att spela med tungt maskingevär i Battlefield Play 4 Free när jag spelade som medic och innan jag insåg att assault-klassen kan modifieras till medic efter ett tag föll valet på support och jag trivdes som fisken i vattnet. Jag perforerade såväl fega snipers som anfallare som trodde de var smarta att ta den höga vägen bland stenar och träd. Fel. Smatter-smatter-smatter-smatter-smatter, det var många som föll offer för min maskingevärseld. Battlefield 3 kändes i betan välbalanserat, det krävde lite eftertanke och det var inte bara snabba reaktioner som gällde. På grund av detta kommer jag även spela Call of Duty: Modern Warfare 3.

För där Battlefield 3 är smart, uttänkt och taktiskt, är Call of Duty: Modern Warfare en blodig käftsmäll som kör över dig som tåget. Utan att ha spelat det, har jag dock läst massor av intryck från de som har testat det och det kommer bli mer av samma sak som vi såg i de tidigare spelen från såväl Infinity Ward som Treyarch. Hypersnabb dödsmatchdoftande actionfest där reaktioner och schyssta moves och vassa skills fäller avgörandet. Jag har visserligen alltid varit ganska dålig på onlinedödandet i Call of Duty-spelen, även om jag faktiskt fick in en riktigt bra knix i Black Ops efter ganska många timmar.

För mig är valet självklart. Modern Warfare 3 kommer ge mig den raka, rena actionupplevelsen jag ibland vill ha, medan Battlefield 3 kommer ge mig större ytor, mer taktiska möjligheter och skönare lagspel. Jag väljer båda spelen och jag kommer säkerligen ha svinkul med båda två.

Jag väljer krig i höst

Jag kommer spela massor online i höst, i både Battlefield 3 och Modern Warfare 3, inget konstigt med det

HQ