Svenska

Killzone är idag fullkomligt värdelöst

Skrivet av Jesper den 8 februari 2012 kl 20:31

Det kom lite som en nyhet för mig att Sony och Guerilla skulle släppa det första Killzone-spelet på Playstation Network. För tio dollar ska vi få ta del av actionspelet som startade Sonys massiva actionserie. Nu nås vi dock av nyheten att den releasen är uppskjuten på obestämd tid. Frågan jag ställer mig är dock ändå följande: Vem vid sina sinnens fulla bruk skulle vilja spela Killzone idag?

För ett år sedan åtog jag mig ett projekt att spela igenom alla tre spelen under en weekend. Killzone har verkligen inte har åldrats med värdighet. Spelkontrollen är bedrövlig, det ser horribelt ut rent grafiskt och det låter ännu sämre.

Det är inget ovanligt att spel åldras olika bra. Killzone var briljant när det kom, men känns idag nästan ospelbart. Jag gillar att det släpps äldre spel i nyversioner, även om det bara är raka konverteringar. Jag tycker att även en dassig nyutgåva av ett äldre, bra spel, är viktig. Jag gillar det faktum att spelbranschen försöker få oss att uppleva de äldre spelen, men Killzone håller inte längre.

Killzone är idag fullkomligt värdelöst

Killzone - briljant när det kom, ointressant idag

HQ