Svenska

Är Prey 2 nedlagt?

Skrivet av Jesper den 24 mars 2012 kl 09:07

Zenimax och Bethesda har i min bok inte direkt lyckats speciellt bra med sina tredjepartsutvecklade spel. Trots att det sett lovande ut på förhand, har det väldigt ofta slutat i tårar och besvikelse. Brink såg jättekul ut på förhand, men det blev mest en långsam och tråkig sörja med styltig spelkontroll. Hunted: Demons Forge blev inte heller någon succé och Rogue Warrior ska vi inte ens prata om.

Idel halvdana magplask. Lägg här till att Rage inte blev någon stor succé och vi står kvar med Fallout: New Vegas som det enda spel som verkligen lyckats sedan Zenimax klev in i bilden. Därför är det lite oroväckande att höra att Prey 2 nu ska ha lagts ned. Det är rykten som dök upp sent igår kväll och det är uppgifter som inte är bekräftade på något sätt. Men jag hoppas verkligen att det inte är sant. Medan ettan var helt okej är jag inte lika betuttad i det som många andra, men tanken på en öppnare, mer dynamisk tvåa med ett annorlunda upplägg tilltalar mig något enormt.

Sedan ska vi ha i åtanke att Zenimax och Bethesda har omgetts av en hel del rykten sista tiden. Att Doom 4 ska ha lagts ned har vi hört två gånger nu, men det är fortfarande under produktion. Att det skulle vara ett elakartat busstreck från ett påhittigt troll är en klar möjlighet och jag hoppas att det är så. Samtidigt skulle en av producenterna på Human Head hållit en efterlängtad föreläsning om Prey 2 på GDC, en föreläsning som dock ställdes in. Vi får avvakta och se, men jag tror och hoppas att vi kommer få se Prey 2 - trots allt.

Är Prey 2 nedlagt?

Kommer vi få se Prey 2? Det tror jag absolut

HQ