Svenska

Vad håller Nintendo på med?

Skrivet av Jesper den 5 juni 2012 kl 21:19

Jag tillhör de som anser att de som jobbar med spel kan sin sak. De har gjort det i många och har ofta mycket kompetens med sig i ryggsäcken. Men nu börjar jag verkligen undra om Nintendo inte har fått slut på kompetens ändå. Efter att ha sett deras E3-presskonferens så fylls jag egentligen bara av tomhet. Vi förväntade oss en mastig uppvisning av Wii U med riktiga dräpar-spel och skitcoola funktioner. Vi fick...Nintendoland...och lite blandade gamla spel som uppdaterats med tråkiga och dåliga gimmickar.

Jag förstår det verkligen inte, det fanns inget till Wii U som fick mig att känna någon som helst pepp. Var fanns alla unika spel som verkligen utnyttjar hårdvaran på ett exemplariskt sätt? Var fanns de nytänkande funktionerna med Wii U Gamepad och alla smarta lösningar? Men kanske framförallt, var fanns de nya spelen? En samling gamla spel som finns sedan förra året, men som har blivit uppiffade med småfunktioner som man ska använda på Wii U Gamepad. Det håller inte. Alls.

Att Nintendo sedan låter en japansk herre stå och prata i vad som kändes som en evighet om ett Pac-Man-liknande spel där varje lilla funktion behövde förklaras in i minsta detalj, fick min bägare att rinna över. Om man behöver förklara så mycket på scen för att få människor att förstå, då har man valt fel spel att visa upp på en presskonferens. Sedan nås vi av nyheter i efterhand om att Platinum Games har ett nytt spel under utveckling till Wii U. Det hade väl varit perfekt att visa upp, japansk kvalitetsutvecklare och splitter nytt spel. Men nej.

Tydligen ska det även komma ett nytt Wario-spel med massor av minispel där Wii U Gamepad används på ett föredömligt sätt. Detta valde Nintendo heller inte att visa och jag kan inte förstå varför. Det fanns över huvud taget inget som Nintendo visade upp som gjorde mig det minsta intresserad av att ens överväga att inhandla en Wii U. Trots alla rykten om storproduktioner och lovande projekt, fick vi...en fis i rymden. Ungefär så het känns Wii U nu. Det tycker jag är synd. Skäms Nintendo.

Vad håller Nintendo på med?

Att spela spel på TV genom att hålla i en Atari Lynx, ett koncept som inte gjort mig sugen det minsta

HQ