Svenska

Rädda världen med deodorant och Dikembe

Skrivet av Jesper den 17 december 2012 kl 19:57

Reklamspel är i nästan 100 fall av 100 rent skräp. Men det finns undantag, såklart. Tidigare har vi fått ta del av roliga reklamfilmer från Old Spice, men nu har de deras reklambyrå snott ihop ett flashspel där den tidigare basketspelaren Dikembe Mutombo innehar huvudrollen. Kort och gott går det ut på att Dikembe ska rädda världen.

Det är ganska enkelt och actionorienterat upplägg, men då dessa minispel binds ihop av fantastiskt roliga mellansekvenser där Dikembe och hans vän, björnen Science går igenom vad som måste göras. Samtidigt som Dikembe proppar ansiktet fullt med mat innan det stundande uppdraget. Allt presenteras i jätteläcker pixelgrafik.

Att rädda världen tillsammans med Dikembe är hysteriskt roligt och det är svårt att sluta då vi hela tiden matas med referenser till memes och annat vi finner runt om på internet. Om du vill spela något lättsamt och även få ett grovt garv eller två så bör du genast spel Old Spice Saves the World, ett riktigt bra reklamspel. Det hade jag aldrig trott.

Rädda världen med deodorant och Dikembe

Dikembe slåss mot bilder av Grumpy Cat, inget konstigt

HQ