Svenska
Jag och Gordon

Jag och Gordon

Skrivet av Jesper den 17 april 2007 kl 19:19

Jag fick idag ett meddelande från en medlem vid namn metal crew. Denne sympatiske örebroare gav mig en kommentar som det numera var ett tag sedan jag fick höra. Nämligen att jag ser ut som Gordon Freeman. Jag vet inte varför, men jag vet att många har sagt det till mig. När Half-Life 2 lanserades till PC jobbade jag som butikschef på EBGames i Örebro, och då Gordons mystiska nuna var uppspikad precis överallt, enade sig Örebros befolkning - Jag var verklighetens Gordon Freeman. Stamkunder, tanter, mödrar, kollegor, chefer, kids och poståkare påpekade det påstådda faktumet att jag var lik Valves hjälte. Att Gordons ansikte var ordentligt inzoomat på omslaget gjorde ju inte saken bättre.

Det var inte en gång som någon plockade ner ett exemplar från hyllan, gick fram till disken. De tog en lång titt på asken, och sedan på mig, ännu en titt på asken, och ännu en titt på mig - bara för att verka säkra. Sedan visste man vad som komma skulle:

"Men...det är ju..." raskt följt av mitt svar.
"Nej".
"Men det ser ut som..." och jag kunde inte annat göra än att säga -
"De säger det".

Det har inte så mycket att göra med att jag inte gillar det, för det gör mig absolut ingenting. Men jag har så otroligt svårt att förstå att någon tycker att jag är lik Gordon. Själv ser jag inga som helst likheter med mannen, och kan egentligen bara skratta åt det. För även om man har hört det sisådär 543424 gånger, är det fortfarande kul att höra det, för det låter så befängt. Nu är det ju så att det inte bara är Örebroare som tycker att jag liknar den gode herr Freeman.

En amerikansk Half-Life 2 site gick även så långt att de hittade en bild på mig på nätet, och gjorde ett litet montage med mig och Gordon brevid varandra, med kommentaren att jag skulle, visuellt sett, vara en passande Gordon Freeman i en framtida film. Flera personer höll med, och personligen höll jag på att skratta tills jag nästan fick ett åderbrock. Men det tar inte slut där. I min ungdom var jag en av personerna bakom den officiella svenska Half-Life-siten www.halflife.nu . Då under namnet skalmanxl härjade jag högt och lågt med allt som hade med Half-Life att göra.

Det är en hel del sammanträffanden om sanningen ska fram. Varje gång jag hör snacket om att jag skulle likna Gordon Freeman börjar jag fnittra hysteriskt och sträcka på mig lite smått majestätiskt. Om sanningen ska fram är det ju trots allt rätt kul att bli jämförd med karaktären från världens bästa spel. Även om jag inte ser någon som helst likhet. Ni får avgöra helt enkelt.

HQ