Svenska

Ge mig, ge mig nu

Skrivet av Jesper den 7 maj 2007 kl 23:44

Jag har ett begär. Eller nja, om sanningen ska fram har jag ungefär 478 begär. Jag är en människa som vill ha saker, precis hela tiden. Men just nu är det ett begär som tar överhanden över alla andra begär. Detta är min våldsamma suktan efter Bioshock. Hur fånigt det än må se måste jag påstå att Bioshock toppar min önskelista just nu, långt före alla andra titlar, och till och med mer än spel som Fallout 3.

Rapture ser ut att kunna bli den absolut läckraste spelvärlden någonsin, alla kategorier. Den skönt retrofuturistiska undervattensstaden för mina tankar till såväl Fallout som till den mytomspunna staden Atlantis. Att man dessutom får chansen att agera räddare eller ödeläggare av denna snedvridna Utopi, där mutationer, övernaturliga krafter, renodlad ondska och allehanda mysterier lurar runt precis varje hörn - får mig att bli alldeles fuktig av upphetsning.

Lägger man därtill att alla spel från Irrational har varit alldeles fantastiskt överkungliga, i alla fall alla som jag har spelat, gör det till ännu en fördel. Swat 4, Freedom Force-spelen och självklart även System Shock 2 är alla fulllkomligt överkungliga spel, och jag kan inte tro att gänget på Irrational har gått och blivit usla så tanter och hafsat ihop ett spel på en fiskvart. Längtan efter att få kryssa mellan storpappor, småsyrror, muterade mördardoktorer, galna hoppkärringar med fula klänningar och nitiska robotflygfän till vakter är så stor att min kropp nästan spricker.

Ge mig, ge mig nu

Nu vill jag att vi allihopa stämmer upp till sång. Kom igen nu, Hooked on a feeling...

HQ