Svenska
Så horribelt uselt...

Så horribelt uselt...

Skrivet av Jesper den 9 maj 2007 kl 22:12

Har precis suttit och tittat på The Extras. För den som inte har sett spektaklet handlar det om Ricky Gervais nya serie. Gervais är mest känd som den hopplöst skämmige och pinsamma David Brent i den brittiska komediserien The Office. En fullkomligt överbriljant TV-serie som The Office ställer självklart vissa krav på de inblandade, och när Gervais så försöker ge sig i kast med att porträttera en hopplöst usel och tråkig statist som harvar framgångens lågträsk blir det tyvärr bara ett enda resultat. Hopplöst uselt och tråkigt.

För hur mycket ensamblen än försöker, blir det nästan aldrig någonsin roligt. Den härligt pinsamma och hysteriskt roliga atmosfären från The Office finns självklart inte, och Gervais förpassar sig själv numera som en monolograbblande tråkmåns som aldrig någonsin blir intressant eller kungligt underhållande. Att varje avsnitt gästas av en ytterst känd skådis gör inte saken bättre, utan snarare tvärtom. Undantaget torde vara ett par sekvenser med Ben Stiller, och en scen med Patrik Stewart.

När så säsong två startade på svensk TV idag tänkte jag ge serien en sista chans. Efter att ha genomlidit den usla säsong 1 på DVD hoppades jag att det skulle bli bättre nu. I grund och botten vill jag ju gilla serien, då jag är ett stort Gervais-fan, och jag vet att BBC kan prestera så mycket bättre. Så fel jag hade. Att avsnittet gästades av den jättetråkige Orlando Bloom gjorde det hela ännu sämre, och jag får till slut sådana spänningar i tinningen att jag helst av allt nästan vill dränka mig i ett dåligt träsk. Hur man kan gå från något så briljant som The Office, till något så trivialt och genomgrått övertråkigt som The Extras är för mig oförståeligt. Skäms BBC, och skämmes på sig Ricky Gervais...

HQ