Svenska

Underbarnet Hamilton

Skrivet av Jesper den 15 maj 2007 kl 20:33

Jag älskar Formel 1. Har följt hela klabbet mer eller mindre från 1994, och sett hur sporten har utvecklats genom åren. Är det något jag verkligen älskar med F1 är det McLaren Mercedes-stallet. Under hela min tid som F1-fanatiker har jag hejat på McLaren, och lär göra så tills jag faller ner död. Under åren har det självklart varit både upp och nergångar, och de sista åren har väl egentligen varit rätt usla. Ett superdivigt och skitbuttert förarpar och massor med tekniska missöden har gjort det hela mindre kul, men man hänger med ändå.

Därför är denna säsongen så fantastiskt underbar att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Med dubble världsmästaren Fernando Alonso och det gudabenådade underbarnet Lewis Hamilton som förare verkar de onekligen lyfta stallet till nya höjder. Det är fullkomligt omöjligt att inte älska pojkvaskern Hamilton. Medan Kimi Räikönnen under sitt sista år mest satt och arslet och snackade om hur lat han var och hur skönt det skulle bli att byta stall (vilket märktes precis hela säsongen) kämpar verkligen Hamilton för att bli nästa brittiske superstjärna i sporten.

För även om jag anser att Kimi är en lysande förare, saknar han viljan att verkligen kämpa, och dessutom har han förmågan att när han kör på sin yttersta gräns...tenderar han att köra så hårt så att materialet inte håller i längden. Att han längtade bort från McLaren var pinsamt tydligt förra året, och det tvärsura och jättebuttra uppträdandet han har haft för sig hittils under säsongen visar bara att killen är en hopplöst tråkig diva som surar ihop när det inte går som han vill. Trist att en sån kille tar Schumachers plats i stallet, då de båda är varandras direkta motsatser.

Att F1 i är mer spännande än på mycket länge är dock otroligt kul. Att ett stall som Super Aguri som tidigare varit hopplösa strykpåsar nu har jobbat svinhårt och börjat visa de andra vad de kan, är självklart bara kul. Att gamle McLaren-gubben David Coulthard dessutom gör bättre och bättre ifrån sig är även det, riktigt kul. Om en och en halv vecka är det dags för elddopet. Monaco. Lewis Hamilton har kört där tre gånger i andra racingserier. Han har aldrig förlorat. Det lovar gott.

Underbarnet Hamilton


Kimi - surast i världen

HQ