Svenska

Blizzards nya Starcraft-spel

Skrivet av Jesper den 17 maj 2007 kl 19:46

En hel spelvärld håller just nu andan, orsak? Om två dagar, på lördag kommer Blizzard att utannonsera sitt nya spel i Sydkorea. Detta har självklart fått hela internet att go apeshit och spekulationerna haglar ganska exakt precis hela tiden utan uppehåll. Då ska väl inte jag vara sämre?

De flesta är överens om att Blizzard ska utannonsera något rörande Starcraft, och det är lite den linjen jag också är inne på. Där många hävdar att det faktum att http://www.starcraft2.com/, som visar en bild som listar Blizzards mest kända spelhistoria och ett frågetecken för framtiden, är ett tydligt tecken på detta, ska man ta detta med en generös nypa salt. Då dessutom www.diablo3.fr , och www.warcraft4.fr gör samma sak, och alla sidor leder till Blizzards hemsida.

Det faktum att ungefär 8.7 miljarder (varning: viss överdrift) sydkoreaner gillar att spela Starcraft, och att spelet ska presenteras i just Sydkoera är en stark indikation på att Starcraft kan vara inblandat. Om jag nu inte minns helt fel så visades även Starcraft: Ghost upp i Sydkorea år 2002. Rätta mig om jag har fel (vilket jag hoppas att jag inte har), men jag vill minnas historien på så vis, så mycket som jag nu minns av år 2002.

Uttalande av Blizzard har varit otroligt luddiga, faktiskt ner ludna än en klibbig donut som har legat i ide under min säng i ett år. Detta är självklart ett supersmart PR-trick från Blizzards håll, och tack vare tvetydiga och svårtolkade uttalanden har forum runt om på internet fungerat som gigantiska hypemaskiner rörande spekulationer (inte för att jag är mycket bättre ;)) för vad som komma skall.

Är det Starcraft 2, eller World of Starcraft - som i sig är en tanke som gör mig fruktansvärt fuktig av förväntan... Jag tror inte det, istället tror jag på att det är Starcraft: Ghost. Konstigt som det må låta, tror jag inte för ett ögonblick att Blizzard har lagt ner detta evighetsprojekt efter att ha plöjt ner så sjuka mängder pengar på härligheten. Dels, utannonserades spelet i Sydkorea, och dels påstår Blizzard sedan förra året att spelet ligger i dvala och inte längre utvecklas.

Detta efter att Nihilistic fråntogs uppdraget som sedan gavs till Swingin' Ape Studios, som sedan köptes av Blizzard under 2005 för att de gillade gänget så förbannat mycket. Förra året lades hela projektet på is (sades det) och sedan dess har vi hört absolut noll om såväl Ghost-soldaten Nova och de svingande aporna. Jag tycker att det är självklart att det är Starcraft: Ghost som det rör sig om.

Visst skulle det vara sjukt kul att se Blizzard visa upp en nyversion av det plågade spelet. Där de har gått tillbaka till smygarkonceptet som Nihilistic jobbade på, och dessutom i överjävligt superläcker högupplöst grafik till de nya konsolerna. Det är mitt tips inför lördagen, och jag står fast vid det. Det må ha snackats och getts vinkningar till såväl Stacraft 2 som Diablo 3 det senaste året...men jag står fast. På lördag får vi se om jag har rätt, eller om jag borde gömma mig och skämmas. Om jag har fel, hoppas jag på Lost Vikings 3, vilket är lika troligt som att det ska regna kattungar i morgon, men man kan ju hoppas :)

Blizzards nya Starcraft-spel

Nova har gömt sig länge nog, jag hoppas att Blizzard har gjort en skenmanöver och jobbat intensivt på Starcraft: Ghost sedan vi såg det senast

HQ