Svenska

Mycket bra TV

Skrivet av Jesper den 21 maj 2007 kl 19:39

Jag och TV är en kombination som inte alltid går ihop. Allt som oftast tycker jag att TV endast innehåller en förbannad massa smörja som passar bäst i komposthögen. Svensk TV är ännu sämre, och består till största delen av stinkande sörja som har fått lega i ett varmt och kvavt rum och stinka till sig riktigt härligt. Lite så känner jag, men det finns faktiskt undantag. Självklart är jag en storfanatiker av allehanda serier, men på den svenska sidan är det allt som oftast hemskt uselt.

Igår debuterade dock TV6 sin nya serie Yippee Ki-Yay med Musse Hasselvall från Rallarsving, och Jarmo Ek, en ny förmåga. Allt går ut på att Musse och Jarmo ska utföra allehanda hjältedåd och våghalsiga aktiviteter. Igår skulle det skjutas med vapen, spränga gasoltuber med prickskyttegevär, sladdas bil i ett köpcentra och utsättas för smiskkallt vatten i ett försök att kravla sig ut ur en sjunkande bil.

Efter endast ett par minuter står det klart att Jarmo Ek har allvarliga fel i huvudet. Självklart känns det lite krystat och ansträngt, men samtidigt befriande osvenskt och fantastiskt roligt. Beteendet ligger någonstans på nivån av David Brent i The Office och en oerhört jobbig femåring, och jag kan bara inte sluta skratta. Alla som har sett Rallarsving vet att Musse Hasselvall dessutom alltid är en frisk fläkt i rutan.

Jarmo surar för att han är kall (vad är han för finne egentligen?), Jarmo blir åthutad i ett grustag, Jarmo lackar ur när han inte får rasera en galleria med en Jeep, Jarmo blir förbannad när han inte får pissa i fred och Jarmo proklamerar för Musse hur dum han är som sänks ner i kallt vatten - innuti en bil. Jag kan verkligen inte sluta skratta. Upplägget må kanske vara lite tunnt, men i den härligt välkomponerade duon lyfter det hela och jag längtar redan hårt till nästa del.

På sexans hemsida finns en intervju med båda och man får lätt en bild av hur paret fungerar ihop. Jarmo har dessutom fällt årets kanske hittils absolut roligaste kommentar , "Min mamma är en hjälte för hon pratar och är snäll.". Otroligt roligt. Vad ni än gör, missa inte detta. Tillsammans med Sverige Dansar och Ler är detta det bästa som svensk TV har hostat ur sig på flera år. Det måste man gilla.

Mycket bra TV

Musse och Jarmo, svensk TVs just nu mest intressanta par. Bilden har jag snott från www.tv6.se :)

HQ