Svenska

McLaren härskar

Skrivet av Jesper den 27 maj 2007 kl 17:40

Vad ska man säga liksom. Fernando Alonso och Lewis Hamilton intog gatorna i Monaco, och visade hela världen vilka som är världens bästa Formel 1-team nu. För ganska exakt precis så är det. McLaren som under flera år har fått slita med delvis omotiverade och hemskt jobbiga och diviga förare (såväl Räikönnen som Montoya är ju hemska klåpardivor nu för tiden) som inte bryr sig ett dugg om stallet, utan snarare om hur man själv framstår som bra (mission failed killar...) och hur tjocka pengarullar man sätter in på banken. McLaren har haft jobbiga tillförlitlighetsproblem och delvis helt undermåliga bilar under ett par år. Det är nu över.

Nu har de världens två bästa F1-förare, och hela stallet jobbar mot ett och samma mål - så mycket pallplatser som det bara går. Tillförlitligheten är på topp, och detta är självklart tack vare ett mycket mer fokuserat arbete mellan teamet och förarna. Monaco-loppet må kanske ha varit precis så trött och supertråkigt som det i 11 fall av 10 alltid är, men man måste gilla hur Alonso och Hamilton fullkomligt dominerar banan.Hamilton har som sämst blivit trea i sina fem F1-lopp i karriären, och framstår mer och mer som en VERKLIG utmanare till världsmästartiteln, även om tolv lopp återstår.

Det är dock överkul att se att mitt favoritteam går starkt och med huvudet högt i helt rätt riktning. Fernando Alonso visade vid ett tillfälle riktiga Ronnie Pettersson-takter så han krängde in sin bil i ett fläskigt bredställ i hög fart nere vid pool-området, sjukt vansinnigt såklart, och hade han hamnat i muren som var ungefär en halvmeter åt vardera hållet så hade jag hatat karln. Men så blev det inte. Det är i alla fall jag glad för.

McLaren härskar

De tre pallkillarna firar till det lite på en gata i Monaco. Massa kom på tredje plats och ser så oerhört mycket mer motiverad (och gladare) ut än sin finske teamkamrat. Dags att skärpa sig Kimi? Bilden kommer från crash.net

HQ