Svenska
Smakprov på vad som komma skall

Smakprov på vad som komma skall

Skrivet av Jesper den 24 juni 2007 kl 10:14

Först får man väl kanske förklara den uppenbara avsaknaden av bloggar den senaste veckan. Detta är på grund av en bortslarvad räkning som resulterade i att min internetleverantör tröttnade på mig och stängde av hela rasket. Slarvigt, amatöraktigt, jag vet. Men det är fixat nu i alla fall :), man är ju inte mer än mänsklig.

Dessa dagar offline har gett mig möjligheten att hinna upp med lite avbetande av den massiva hög med spel som jag inte har hunnit jobba mig genom på ganske länge. Farcry har jag äntligen spelat klart, tog bara sisådär två år innan jag gjorde det. Samtidigt har jag avancerat som Dark Brotherhood-medlem i Oblivion med min vampyrkatt Mördarpappa.

Men först och främst har jag spelat Dark Messiah of Might and Magic, ett spel som jag inte riktigt vet vad jag ska tycka om. Dels är det riktigt läckra strider med spikar man spetsar folk på, fällor, möjligheten att krossa varelser med sin omgivning. Stundtals superläckra miljöer och härligt supersmart bandesign som gör att man måste tänka tredimensionellt.

Dels innehåller det sjuka mängder spindlar (som jag hatar över allt annat), stundtals väldigt generisk bandesign och ett karaktärsutvecklingssystem som i grund och botten är väldigt ytligt. Jag gillar det, helt klart, men det hade kunnat bli ett av årets bästa spel med lite mer fokus, och ett lite mer genomarbetat karaktärssystem.

Men jag kan känna att Dark Messiah är lite av en försmak på vad som komma skall. Viktor Antropov, Valves designer var delvis inblandad i Dark Messiah, men i Arkane Studios kommer han att spela en än större roll. Antropov är ansvarig för att ha designat mycket av miljöerna i Half-Life 2. City 17 och dess omgivning är till stor del tack vare Antropov. Så när Antropov kombinerar sina designkunskaper med Arkane Studios uppenbara talang kan det bara bli bra.

Ni kommer att bli varse i veckan vad det handlar om. Arkane Studios imponerar starkt med ett udda spel som vid första åsyn kan tänkas vara en blandning av lite av varje, och som kanske kan tyckas vara en ohelig sörja. Jag tycker dock att det låter ünderbart.

HQ