Svenska
Att bli röntgad

Att bli röntgad

Skrivet av Jesper den 18 september 2007 kl 14:06

Då läkarvetenskapen hittils har stått fullkomligt handfallen till vad det är för fel på mig, vart jag idag skickad till röntgen för att se om de kunde hitta något fel i min annars så friska kropp. Just röntgen är ett intressant fenomen.

Man leds in i ett kalt rum som hämtat från östeuropeiska förkrigstiden, placeras framför en maskin i lite olika poser...och sedan händer något intressant. All personal springer raskt ut ur rummet, förseglar sig själva i vad som liknar ett lufttätt bombskyddsrum och stänger dörren, man kan liksom nästan höra hur det pyser till när dörren förseglas, och det är inte långt ifrån att de använder en gigantisk snurrmekanism för att stänga fanskapet.

Sedan ser man ett ansikte i en liten glugg, ansiktet försvinner och ett underligt ljud hörs. Ansiktet tittar försiktigt upp för att kolla om man har förvandlats till strålande aska eller om det är en människa som står där. Jag kan dessutom lova att konversationen som följer är denna:

"-Undrar om det är säkert att gå in där än?"
"- Vi kör på det!"

Dörren öppnas och varje gång verkar sköterskorna vara lika imponerade av att man över huvud taget har överlevt bombardemanget av röntgenstrålar. Man blir liksom så otroligt säker i sig själv när personalen evakuerar och isolerar sig från maskinen jag står uppsmetad mot. Härliga upplevelser.

Om inte detta visar vad det kan vara för fel på mig...ja då lär jag gå till en snickare, alternativt en bilmekaniker nästa jag blir sjuk. Det verkar mest vara en gissningslek ändå.

HQ