Svenska

Ge oss Daytona

Skrivet av Jesper den 8 oktober 2007 kl 20:13

Sega har ju i många år producerat högkvalitativa arkadspel som har fått oss att stoppa i många slantar i plastkabinetten genom åren. Även om de på senare tid kanske inte har briljerat när det gäller produktionen av såväl arkadspel som konsoldito, är de ändå en instutition att räkna med. I alla fall i viss mån då de har satsat stenhårt på att värva västerländska utvecklare av topprang.

Racinggenren har de alltid behärskat med bravur, och på senare år har Sega sett till att återupprätta sin forna heder genom att återuppliva sina forna racingklassiker. Outrun 2/Outrun 2 Coast to Coast var ju ett briljant arkadspel som kom i slutet av förra konsolgenerationen. Urenkelt upplägg som dock inte saknade djup och en smaskig retroflört med sitt ursprung. I looooove it.

Nu har Segas nya brittiska racingstudio, föga överraskande döpt till Sega Racing Studio gett oss det smått briljanta Sega Rally att glädjas över. Gasa, sväng, bromsa lite ibland. Inga stup att åka ut för, inga skador på bilen, inget krångel inget strul. Bara rakt, rent, enkelt upplägg. Njut och ha kul. I looooove it.

Jag vet att Sega Racing Studio har minst ett racingspel till under utveckling, och jösses vad jag hoppas! Vad hoppas jag på då? Ja, inte är det slott av sockervadd, 400 kilo grillchips eller en dumpers full med smarriga kakor, nej. Jag vill ha ett nytt Daytona USA.

Nu när såväl Outrun som Sega Rally har fått nya versioner känns utan tvekan Daytona USA som nästa logiska steg. Personligen har jag önskat mig ett nytt Daytona ända sedan Playstation2/Gamecube/Xbox äntrade marknaden. Att nu få glida runt nya versioner av klassiska banor, i högupplöst grafik och njuta av härligt arkadmässig stockcar-racing är något som får mig att behöva hämta en trasa för att torka upp saliven.

Enligt Wikipedia måste namnet Daytona USA licenseras från folket som äger det officiella Daytona-museumet, en detalj som väl ändå borde vara en smärre bisak. Tekniskt sett borde det vara ett Daytona-spel under utveckling, eller i alla fall ett spel i samma anda. Jag vet att Sega Racing Studios jobbar på något, frågan är om mina önskningar slår in. Kom igen Sega, ge oss Daytona.

Ge oss Daytona

Daytona USA på Sega Saturn

HQ