Svenska

Slutet är nära

Skrivet av Jesper den 21 oktober 2007 kl 12:29

Jag vet att mina F1-bloggar har varit få (läs: noll) på sista tiden, vilket till största delen har berott på sjukdom och allmän ovilja att blogga. Meeeeeeeen nu kommer man inte undan längre, ikväll ska 2007 års säsong avgöras, en gång för alla.

Hamilton leder över Alonso och Raikönnen, som det har sett ut sedan turnén i nordamerika, men tack vare hans nollresultat i Kina senast måste Hamilton och McLaren göra sitt bästa lopp på året för att kunna knipa förstaplatsen i förar-VM. Det mesta talar självklart för Hamilton, även om orutin och nerver kan göra att allt slutar i tårar för den unge stjärnan.

Personligen tror jag inte att Alonso kan vinna detta, tyvärr. Trots att spanjoren är en makalös förare, har bråket med teamet, spionskandalen och det faktum att han inte längre ens pratar med sin chef faktiskt gett resultat på banan. Alonso har hela året kört ojämt och bitvis svagt, kvalen har oftast varit halvbleka och den där briljanta kvalitén har inte riktigt lyst igenom. Samtidigt är det tack vare honom som MP4-22an är en sådan makalöst bra bil som den är, men han borde utnyttja den mer.

Raikönnen har faktiskt lyst starkare på slutet. Den sure divan från Finland har faktiskt skärpt sig och blivit tio klasser bättre än han var under inledningen av säsongen. Ett stort frågetecken är dock hur bilen går. Ferrari är, utan Michael Schumacher, inte alls lika kompetenta att utveckla en felfri bil som tidigare har varit fallet. Problem med hyudraliken har fått Massa att parkera i förtid både en och två gånger, och det är inte alltid som Ferrarin har den rätta farten.

Med Massa i Pole Position och Hamilton precis bakom ligger det hela i Ferraris händer. Det kommer att bli teamkörning för hela slanten, och det skulle inte förvåna mig om Massa gör precis allt han kan göra för att få Hamilton att sänka tempot för att kunna möjliggöra att Raikönnen passerar. Vilket får mig att tänka att den FIA-inspektör som Max Moseley (FIA-boss) har satt in i McLaren för att se till att allt går rättvist till, kanske skulle göra ett bättre jobb i Ferrari. Men det är ett ämne för en annan blogg.

Klart står dock att loppet på Interlagos i Brasilien, ett av två lopp som går i vänstervarv, går på hög höjd med tunnare luft och om det blir som igår, med stekhet asfalt som gör bilarna inställningar svåra att förutsäga, kommer att bli en nagelbitande thriller. Jag kommer att sitta bänkad framför TV6 vid 18:00 ikväll för att se årets sista F1-lopp gå av stapeln. Full av förväntan och hopp om att McLaren ska ta sin första tiden sedan Mika Häkkinen 1999.

Slutet är nära

Ska Hamilton bli den yngste F1-mästaren någonsin? Och dessutom den förste rookien att någonsin vinna, svaret kommer ikväll. Bilden är stulen från Eurosports hemsida

HQ