Svenska
Grattis Ferrari

Grattis Ferrari

Skrivet av Jesper den 22 oktober 2007 kl 19:33

Gratulerar Ferrari till att ha vunnit såväl förar-VM som tillverkarmästerskapet, utan tvekan en stark uppryckning från ett team som i mitten av säsongen såg ganska blekt ut. Jag är fullt ärlig när jag anser att Ferrari är värdiga mästare, utan tvekan. Dock kommer jag att låta som en hemsk gammal bitter gubbe när jag påbörjar nästa stycke.

Jag tänker nämligen inte gratulera Kimi till vinsten i förar-VM, faktiskt inte. Kan låta både bittert och ogint, men om jag anser att killen inte är värdig att vinna F1-VM, känns det bara hyckleri att gratulera honom och låtsas som att allt är bra. Visst har han ryckt upp sig sedan han hade dalat en bra bit i mitten av året, men än anser jag inte att han är en fullvärdig mästare, än.

Självklart favoriserar jag McLarens förare, nästan blint, i de flesta väder. Men nu ville det sig inte bättre än att Hamiltons nerver inte höll, alls. Alonsos avsaknad av fart som hela säsongen har agerat bromskloss gjorde det omöjligt för honom att använda sin briljanta talang för att ro hem ett tredje mästerskap.

Personligen gillar jag inte riktigt Kimis attityd. Han har ju själv gått ut och sagt att han var lat under tiden i McLaren, och hans festande och generella ofokus var pinsamt uppenbar under förra säsongen, detta tillsammans med en bil som självklart var undermålig. I år kom han till ett team där Schumacher hade agerat härskare, och fått hela organisationen att bli en renodlad vinstmaskin, rakt av.

Det är lite räkmacka av det hela, det ska erkännas. Personligen hade jag hellre sett den trevligare, gladare, men tyvärr lite gnistlöse Massa som världsmästare än Kimi. Men nu är saker och ting som de är. Kimi är en makalöst bra förare, men jag anser inte att han gjorde den starkaste insatsen iår, inte ens i närheten, ärligt. Personligen tycker jag att både Massa och Hamilton gjort bättre insatser, men ingen av dem vann VM i år, tyvärr.

Självklart är jag sur, bitter, arg, upprörd och besviken. Självklart, varför förneka något sådant? Hade en McLaren-förare vunnit hade jag hjulat av glädje (kanske inte, men nästan), oavsett vem av duon som vann. Nu snackas det om att Williams och BMW kan få sina bilar diskade och därmed tilldelas segern till Hamilton.

Visst må det rabiatan McLaren-fanet inom önska att Hamilton vann, men i all ärlighet ser jag hellre att han hade vunnit på banan istället. Nåja, i Mars drar det igång igen ;)

HQ