Svenska

Jag har missat poängen

Skrivet av Jesper den 31 oktober 2007 kl 22:52

Jag gillar många genrer, tvärtemot vad en del verkar tro. Jag är inte bara en våldstörstande adrenalinknarkade dödsmarodör som kräver blod, porr, vapen, svett och mastiga arga karlar jämt och ständigt. Visst präglas majoriteten av min spelkollektion av ond, bråd, död, men jag har fler sidor än så liksom.

En genre jag dock inte riktigt förstår mig på är hela den här ultrasimulations-prylen. Att flyga verkliga flygplan och köra verkliga tåg, jag förstår det inte. Visst kan jag sympatisera med folk som vill flyga flygplan i spel, kanske plöja ner en jumbojet utanför Trollhättan eller uppleva hur lång tid det tar innan krampen sätter i genom att flyga manuellt från Arlanda till O'hare i realtid.

Men tåg? Ni får ursäkta min okunnighet, men jag ser inte poängen. Man kan inte göra speciellt mycket. Att ratta ett tåg känns såhär utan att ha provat företeelsen, som att trycka på gas eller broms. Ändå är det sjukt populärt. Det tillverkas tågspel, expansioner där man får köra ånglok, diesellok, tyska el-lok, pendeltåg, åka i tunnlar, starta, stanna, uppleva tysk skog och mycket mycket annat.

Jag förstår det faktiskt inte, vad är lockelsen? Vad är det som är kul, smak är ju en sak, men att ratta ett tåg. Train Simulator, Densha De Go och allt vad de heter, jag för det inte. Faktiskt inte, what's the point kära läsare?

Jag har missat poängen

Det nya spelet SJ Delay Challenge: Maximum Attack Revival går ut på att försena tågen så mycket som möjligt, SJs personal utbildas och drillas hårt i detta spel

HQ