Svenska

Dagens filmtips

Skrivet av Jesper den 16 november 2007 kl 00:17

Jag gillar ord. Ord är min grej, jag gillar att kombinera dem, vrida dem, korrumpera uttryck och skapa nya formuleringar. Detta är lika självklart som att man kan döda mat på en savann. Med ett armborst. Men det finns fler som gillar det här med att kombinera ord till nya höjder, och dessutom med rörande bilder som en artist vid namn Mk12 gjorde för en herrans massa år sedan.

Mk12 har producerat en massa läckra grejer som till exempel den grafiska designen till ett par MTV-galor och liknande. Men allt det där är egentligen skit samma. Vad som inte är skit samma är den extremt överläckra och mystiskt underhållande kortfilmen The Terrible Cosmic Death.

Här får vi se Mister President Doctor Steve Elvis America och Suki Kung Fu Gogo Morningstar Perfect Assassin ta sig an ett elakt hot mot världens ordning. En kul lek med ord, kombinationer, organiserade dumheter och snygg visuell design. Hela klabbet kan åskådas här om ni inte redan har gjort det. Visst må den ha några år på nacken, men de som inte har sett underverket tidigare lär gilla detta. Annars är det snudd på avsaknad av 23 kromosomer (som Doktor 2000 skulle sagt). Se, älska, avguda. Personligen skulle jag även vilja ha mitt egna Ultra-hidden secret underground space labratory, in space.

Dagens filmtips

The Terrible Cosmic Death - extremt bra

HQ