Svenska

Mastiga våldsmän

Skrivet av Jesper den 19 december 2007 kl 00:09

Jag gillar våld, det vet ni, inget nytt under solen. Alls. Men något som jag aldrig riktigt fastnat för har varit hela MMA-grejen. Svettiga karlar som brottas och slåss. På pappret en intressant idé att två stycken kliver in i en ring och hammrar varandra tills de ser ut som blodigt, sönderslaget, mört hamburgerkött över hela kroppen. En klart bidragande faktor har varit min avsaknad av kompetenta kanaler som sänder proffsvåld av tyngsta sort. När man har Eurosport som främsta alternativ för att se MMA kan ni förstå att man pinas med hemska Fight Club-repriser (eller vad segmentet heter) där fulla före detta poliser klappar på varandra i två minuter innan någon av dem ger upp.

Eller varför inte giganten Bob Sapp, en av historiens kroppsligt största karlar, som hade en uthållighet som en 98-åring kedjerökande 400-kilos-saccosäck till tant. Det var inte kvalitet, det var lika kul som att beskåda senior-DM i fotboll från Östra Mongoliet liksom. Men för en tid sedan byttes Eurosport ut i en i mitt programutbud, detta mot TV4 Sport. Vad som först var en grym besvikelse över att man missade kvalitet som Eurosport hade att erbjuda (jo, det finns faktiskt), ersattes snart då jag istället fick tillgång till något mer intressant.

TV 4 Sport visar dels vissa UFC-galor (med världens sämsta fånar som kommenterar), men kanske först och främst visar de verklighetsserien The Ultimate Fighter. Ett koncept som till stor del liknar Big Brother och andra fåniga skräpserier. Man rafsar ihop en samling mastiga slagskämpar, tränar dem och låter två vinna hela rasket med potentiellt smaskiga UFC-kontrakt. TV-serien har lyckats få mig extremt supersugen på att insupa allt som har med UFC att göra, och jag börjar fastna.

Speciellt är det säsong tre av The Ultimate Fighter som har fått mig att bli riktigt intresserad av denna våldsfest. Med tränarna Tito Ortiz och Ken Shamrock trappades det hela upp fem till sex snäpp. Att se Ortiz konstant pressa på sina killar att ge allt och kämpa hårt, körde Shamrock stilen med att kolla på gamla fightfilmer, spela golf och smaska i sig tårta. Inte nog med att skämsgänget till Shamrocks skyddslingar vann ungefär tre matcher av 900 varvat med Kens extremt dåliga humör och avsaknad av självinsikt gjorde säsong tre till makalöst god underhållning.

Numera är jag torsk på UFC, totaltorsk och tar varje tillfälle jag kan få att se världens hårdaste karlar kliva in i överösa varandra med slag och sparkar, jag kan inte få nog. Nu vill jag bara att TV4 Sport sänder de resterande 362 säsongerna mellan säsong tre och där serien nu befinner sig på andra sidan atlanten.

Mastiga våldsmän

Ken Shamrock - ska skämmas ordentligt

HQ