Svenska

Svensk kö-kultur, del 2

Skrivet av Jesper den 2 januari 2008 kl 20:51

Jag har tidigare avhandlat problemet med de svenska köerna och tänkte fortsätta på detta spår med att förklara om ännu ett svenskt köfenomen. Förra gången handlade det som Splitterskottet och nu har turen kommit till Ninjan. Ninjan är en ködeltagare som sällan märks förrän det är för sent. En smidig, smygande ordningsmarodör som när han väl har lyckats står och skrattar gott inombords över sin diaboliska triumf. För att demonstrera hur Ninjan beter sig i en kösituation har jag som vanligt valt att illustrera detta i detalj, samt även hur man åtgärdar en Ninjas framfart.

Låt oss anta att vi står i en ordnad kö och väntar på vår tur, men vad är det som står bakom oss, sist i kön? Vid första anblick kan det vara en stressad fleecefarsa, eller vem som helst annars. Men det är det inte, det är en ninja. Notera i figur 1 att Ninjan står lite snett bakom dig där du står sist i kön. I figur 2 har vi zoomat in lite och vi ser då hur Ninjan sätter sin plan i verket. Allt eftersom tiden går kommer Ninjan att smyga sig upp jämsides för att långsamt, långsamt försöka ninja sig framför dig.

Det må se ofarligt ut, men nu snackar vi om att missa en plats i kön, vem vet vad som finns där framme liksom. Kanske delar de ut sparvar, kattungar, ryskt rökheroin, kaffe eller stora mängder stryk över nunan med ett tjockt stolsben. Man vill ju inte mista sin plats i kön, varpå du måste neutralisera Ninjan. Att resonera med Ninjan går liksom inte, trots att Ninjan kan se ofarlig ut brukar Ninjan ha ett humör som kan liknas vid det som en rödhårig brittisk fotbollshuligan till bastard har.

Ninjan kommer att spärra upp ögonen och vilt påpeka att han absolut inte försöker tränga sig, utan att han har rättmätigt innehav av platsen i fråga. Diskutera inte, Ninjan hanteras inte med diskussion. Istället gör man med en Ninja som en annan Ninja gör mot annat folk, man river av ett svulstigt judohugg. Alla ni som har sett Austin Powers Goldmember (kungfilm, se den, annars jävlar) vet att Mike Cain (jobbar för en skål mat?) är en hejare på att dela ut "judochop", eller judohugg som det faktiskt heter på svenska.

När Ninjan befinner sig i jämnhöjd med dig se då till att blixtsnabbt sluga ut näven formad till ett dödligt judohuggsvapen, och slå Ninjan i mellangärdet. Observera att halva judohugget ligger i att man även skriker HAYATE! (prygelhunken från Dead or Alive) extremt högt precis när man träffar Ninjan. Fråga inte så mycket om varför, utan bara gör det liksom. Viktigt är att man inte skriker innan judohugget landar, då Ninjan kan bli skrämd och ställa sig i försvarsposition, då är du rökt på riktigt.

Om allt går som det ska, kommer din plats i kön att vara din och inte Ninjans. Vad ni än gör nu, gå inte runt och dela ut svulstiga judohugg i onödan, det blir så extremt dålig stämning då.

Svensk kö-kultur, del 2

Ninjan vs Den Korrekte Köaren, Ninjan råtorskar då Den Korrekte Köaren råkar vara en mästare på blixtsnabba judohugg, HAYATE!

HQ