Svenska

Svensk kö-kultur, del 3

Skrivet av Jesper den 6 februari 2008 kl 19:56

It's that time igen liksom. Nu ska vi snacka människor som inte kan uppföra sig i ordningssamma led ute bland folk. Tidigare har jag ju avhandlat ämnet om Svensk kö-kultur, något som nu återvänder för rond tre. Denna gång handlar det om en kö som går under det mycket populära namnet Y. Varför är det så att det heter Y kan man fråga sig, något som är självklart så fort man ser hur kön beter sig.

Som vanligt handlar det om att det inte går att respektera regler och ordning, att man inte anpassar sig efter hur saker och ting ska utföras. Början till ett Y är egentligen en helt vanlig förekomst av ett par olika köer. Vad som i regel brukar börja som ordning och städat köande ballar efter en stund ur. Detta sker genom att någon ställer sig i en kö och gör detta lite lätt ur position än personen framför.

Detta bidrar till att personen efter antingen sällar sig till utbrytarfalangen eller startar helt enkelt en ny separatistgrupp och bygger på kön i en annan riktning. Allt eftersom det fylls på med människor ser man allt mer och mer hur kön får den distinkta formen av ett stort Y. Ett Y bestående av kö-kött, eller människor om man så vill. Att stå i ett Y är inte helt ofarligt, det kan tendera till att bli problem och irritation och viss konfrontation och grovt missnöje kan uppstå när det utbryter mikrokrig mellan de två olika delarna av kön.

Egentligen är det ju en lätt sak att anpassa sig efter. Att man ställer sig rakt bakom en annan person i en kö är rätt självklart, samtidigt finns det ju människor som fortfarande inte vet hur man köar fram till en bankomat. Men det är en annan blogg.

Svensk kö-kultur, del 3

En helt vanlig Y-kö, strax innan höger sida anföll vänstersidan med medelstora stålspjut

HQ