Svenska
Blog

Riktigt bra spelkäk

Skrivet av Jonas den 21 maj 2008 kl 15:47

Normalt är det ju Petter som skriver om mat i sina bloggar, men jag tänkte att jag skulle försöka mig på det jag med. För det är ju så att man under maratonpass framför TV:n sitter och slevar i sig skräpmat av allehanda sort medan man fortsäter att peppra covenanter, sänka gamla tanter i Liberty City och hånandes polare medan man tar alla deras surt förvärvade Mario Party-stjärnor.

Det finns i huvudsak fem rätter (nåja) jag går runt på när jag verkligen njuter av livet och jag tänkte jag skulle rangordna dem nedan. Förmodligen finns det lika många åsikter i ämnet som det finns läsare på Gamereactor, så dela gärna med er av era egna listor i kommentarerna.

5. Rostade kikärtor - Jag var vegetarian i två år för runt tio år sedan. En ganska bra tid som lärde mig att laga många rätter man lätt missar när man slentriansteker en korvbit eller något liknande. En av mina favoriter då, som bestått, är rostade kikärtor. Bara att ta fram en burk kikärtor, lägga dem på ett bakplåtspapper, slå på lite olja, skaka över lite salt, örtkryddor och/eller något mer kryddigt (lite vad man har hemma) och veva in i ugnen en halvtimme på 225 grader. Blir varmt, gott och mycket krispigt. Sköljes med fördel ned med ett bamsigt glas Pepsi knökat med is.

4. Pepparkakor och iskall mjölk - Det spelar ingen riktig roll när på året det är. Ett glas iskall mjölk och några riktigt välkryddade pepparkakor (personligen föredrar jag Nyåkers) och jag är hemma direkt. Kan sleva i mig en hel förpackning utan vidare. Inget vidare för kistan men pepparkakor är redigt gott utan att någonsin bli sliskigt och ett otroligt bra speltilltugg.

3. Rostat vitt bröd med jordnötssmör och sylt - När sugen faller på efter något lite mer matigt blir det alltid samma grej, ut i köket, fram med brödrosten och några skivor vitt bröd (jag kör Pågens "Äntligen"). Rosta, kleta på ett lager grovmalet jordnötssmör (köp inte Kung markatta eller Skippy, utan satsa på riktiga amerikanska grejer som Mississippi Belle) och ett lager hallonsylt ovanpå. Sjunde himlen direkt. Sött, salt, gott och jordnötigt. Ett suveränt gamingsnacks.

2. McDonalds-meny - Det finns hur många hamburgerställen som helst, men när jag blir sugen efter ett brutalpass Gears of War co-op klockan 01 på natten är det bara McDonalds som har öppet. En stadig Big Tasty, en jordgubbsmilkshake, en stor kaffe och en laddning pommes med McFeast-såsdipp och jag är redo att hugga in på ytterligare ett nytt pass. Snabbt, enkelt och flottigt. I like!

1. Beef Jerky - Mina vänner medjournalister från andra länder brukar bara gapa när jag åker hem från USA. Med i väskan har jag nämligen alltid 6-7 stora påsar beef jerky. Amerikanskt torkat kött, pepprat, saltat eller varför inte dränkt i Teriyaki-sås. Anledningen är förstås enkel, det är sjukt gott, inte onödigt fett, kommer i perfekta bitar och tillsammans med en ljus öl eller iskall Pepsi är det en smaksensation utan dess like. Här i Sverige går det i extremt välsorterade butiker att hitta beef jerky. Det som säljs är dock ganska dåligt (utom de påsar som kommer från Jack Link's, finns på bland annat Ica Maxi i Alby). Be någon amerikansk polare köpa och skicka eller handla själva när ni är där, det här är det ultimata spelsnasket.

Riktigt bra spelkäk

Att beef jerky knappt säljs i Sverige (och när det väl säljs är det i 95% av fallen risiga märken) är snudd på brott mot mänskligheten, eller åtminstone spelarna.

HQ