Svenska
Blog

Nintendo für Alles

Skrivet av Jonas den 19 juni 2008 kl 19:09

Har haft långväga släktingar på besök helt nyligen, där en liten lirare på 3-4 bast ingår. Tidigare har han varit lite för liten för att spela spel (tro inte att jag inte försökt), men nu har den magiska brytpunkten kommit och han greppade ledigt Nintendo DS, lärde sig hur man startade upp den, hur man bytte spel och föll pladask för Sonic Rush.

Inte något av de bästa Sonic-spelen men en titel helt enligt den gamla tvådimensionella Sonic-skolan med smart designade och enorma banor, som gjorda för lite utforskande och helvetiska hastigheter. Den lille parveln kunde sedan inte slita sig och all ledig tid minus ett besök på Frösö zoo och en tur ut till frugans hästkrake gick åt till att traktera Nintendos dubbelskärmare.

Vilket fick mig att inse exakt var Nintendos storhet faktiskt ligger. Exakt varför de lyckats så oerhört bra denna nya generation och exakt varför precis alla vallfärdar för att köpa Nintendo DS och Wii. Denna lilla vita Nintendo DS Lite tillhörde nämligen parvelns morfar. En herre på drygt 60 bast som inte heller kan slita sig från spelandet.

Han spelar istället Brain Training (såklart) och sliter hårt med att spöa frugans och lillebrors rekord i Zoo Keeper. Och strateginörd som han är räknar jag kallt med att han kommer spendera sommarsemestern lirande Civilization Revolution.

Spännvidden på åldern mellan de båda är alltså 60 år, men båda har precis lika kul med Nintendo DS. Ingen av dem är några hårdkokta spelare utan sådana som bara spelar lite ibland för att det är kul. Sedan finns jag där i mitten. Numera spelar jag faktiskt mest PSP, men visst fasiken är Nintendo DS fantastisk och det går inte att förneka att de verkliga kioskvältarhitsen trots allt finns till Nintendos bärbara.

Kort och gott gör Nintendo konsoler för alla. Jag har tidigare skrivit lite om detta i mitt blogginlägg "En otacksam uppgift", men det har aldrig känts så påtagligt som när tre människor med 30 respktive 60 år delade på en bärbar spelenhet men hade precis lika roligt.

Nintendo für Alles

Sonic Rush, kul för alla åldrar.

HQ