Svenska
Blog

Leipzig Games Convention i veckan

Skrivet av Jonas den 17 augusti 2008 kl 23:09

Leipzig Games Convention har den otacksamma uppgiften att komma precis efter E3 där massor av nytt redan har utannonserats. Därför brukar Games Convention istället bli ett gyllene tillfälle att träffa branschfolk och faktiskt hinna prova på alla nya titlar som kanske inte ens fanns på E3 eller som hade överjordiska köer. Sett på lite längre sikt i form av matiga förtittar och artiklar är mässan rent av bättre än E3, plus då att även vanligt folk kan besöka den. Vi har fått massor av brev från er läsare som tänker åka dit och själva spela Little Big Planet, Killzone 2 och annat annat mumma.

Det är främst Sony som lär ha spännande saker på Games Convention i år. Nintendo är sin vana trogen inte ens på plats, vilket känns lite i linje med hur de ratar Europa och ger oss deras produkter till långt högre pris trots att man försämrat dem (komponentutgången på Gamecuben plockades bort, våra Virtual Console-spel går i 50 Hz samt fungerar dåligt med flera HDTV-apparater, allt kommer betydligt senare, vissa spel kommer inte alls och så vidare...). Man bryr sig helt enkelt inte, vi köper ju gladeligen allt ändå.

Microsoft kommer säkert ha någon tredjepartsöverraskning. Någon läsare skickade ett brev till brevlådan och frågade om Rockstar kan tänkas visa den omtalade Grand Theft Auto IV-uppdateringen, och frågan är väl om inte detta är ett gyllene tillfälle. Nu kommer visserligen Penny Arcade Expo (PAX) bara veckan efter Games Convention, men jag tror fortfarande att det mycket väl kan tänkas avslöjas nu till veckan. För ska det komma i höst och är en riktigt stor grej så borde man snabba på för att få igång hypen. Mer lär det dock inte bli, Microsoft har trot allt X08 att tänka på i höst.

Sony har som sagt en hel del spännande grejer. Bland annat ska man få spela Killzone 2 ordentligt, vilket känns ganska spektakulärt med tanke på hur mycket utvecklingstid det finns kvar på spelet som kommer först om ett drygt halvår. Sedan får man testa Little Big Planet och så har man bekräftat att vi kommer få se mer av Heavy Rain. Sistnämnda utvecklas av Fahrenheit-gänget och med tanke på hur pass bra det var, är detta högintressant. Och även fast det inte var med på listan över spelen Sony skulle visa, hoppas jag på God of War III som överraskning. Till och med en riktig trailer skulle räcka.

Vad som talar emot Kratos är dock att Sony Europa, Japan och USA faktiskt inte alls samarbetar så bra som man skulle kunna önska. Ofta tycks de inte ha någon intern dialog alls och satsar inte alls på Sonys spel från andra regioner. Således är Singstar en brakflopp i USA medan japanska Patapon inte höll på att släppas i Europa överhuvudtaget. Det är den egna regionens spel som gäller och som man satsar på. Det hela är inte utan undantag, lyckligtvis, så chansen att vi får se Kratos finns trots allt.

Utöver Sonys rejäla satsning kommer tredjepartarna bjuda på en hel del spännande. Ryktet går att Shenmue 3 skulle visas, vilket det dock inte finns någon sanning i (men oj vad jag önskar att jag har fel) men flera har skvallrat om spännande utannonseringar som är åtminstone hyfsat intressanta. Dessutom borde vi äntligen få se mer av spännande grejer som Batman: Arkham Asylum och Godfather II. Bland mycket annat.

Games Convention drar officiellt igång på torsdag, men de första pressreleaserna skickas ut tidigare än så, sent på tisdag eller mest troligt onsdagen kommer det vara rejält med drag på nyhetsrapporteringen här på Gamereactor. Se till att du inte missar något.

Leipzig Games Convention i veckan

Batman: Arkham Asylum, ett av de spel jag hoppas på att få se mer av i Leipzig.

HQ