Svenska
Blog

Lite E3-tankar

Skrivet av Jonas den 1 juni 2009 kl 01:59

Som ett barn på julafton. Jag borde inte, men kan inte låta bli. Jag längtar förbonkat mycket efter E3. Egentligen börjar mässan först tisdag kväll, men Microsoft och EA tjuvstartar måndag kväll med lite gotte.

Och med tanke på att läckorna stått som spön i backen tänkte jag delge lite tankar kring allt som skett de senaste dagran och sådant jag förväntar (eller inte förväntar) mig.

*Liten Playstation 3 är definitivt på väg och de bilder vi visade tidigare är säkerligen äkta. Får vi se den på E3? Tveksamt, en ny PSP får nog räcka som hårdvarunyhet och så vill ju Sony sälja ut sitt lager av vanliga "tjockis-PS3" först innan man visar en pryl som får folk att vänta.

*Halo: Reach. Märkligt att visa ett nytt Halo-spel innan ODTS är ute. Men så gjorde man ju i och för sig med Halo Wars. Men alla som gnäller om mjölkning är ute och cyklar. Halo: Combat Evolved visades första gången 1999. Sedan dess har vi fått totalt fyra spel.

*Att Nintendo visar ett Mario-spel känns givet. Men jag tror det faktiskt kan bli tal om ett helt nytt Wii-Zelda med. Trots allt var det fem år sedan Twilight Princess visades på E3 första gången. Nog dags för ngt nytt nu...

*Metal Gear Solid-sidan har retat fansens fantasi länge. Men Kojima gillar ju att retas och efter läckan verkar det som att det är ett nytt PSP-Metal Gear på gång istället för del 5. Känns troligt.

*Capcom har en stor retro-överraskning på gång. Jag sätter mina slantar på att Strider Hiryu återuppstår. Förmodligen med en Bionic Commando: Rearmed-liknande remake och ett helt nytt fett actionspel.

*Jag hoppas jag har fel, men allt snack om en casual-satsning från Sony får mig att tro att de kommer ha den minst intressanta konferensen för oss spelare. Däremot kan en casual-satsning bli stora lyftet för Playstation 3. Jag tror på en prissänkning på $50 för att rensa ut lagren inför den lilla Playstation 3-modellen och drivor av casual-spel av samma modell som Buzz, Singstar och Eye Toy.

*Crackdown är tillbaka, är övertygad. Vet däremot inte hur påkostat det blir. Jag tror verkligen på Microsoft när de säger att de blev förvånade över hur poppis det blev. Nya Crackdown har därför sannolikt haft mindre utvecklingstid och jag är förberedd på en överraskning.

*Square Enix lär visa ett MMO till Playstation 3.

*Nintendo tror jag kommer göra alla fans rejält glada med sina utannonseringar. Tyvärr lär det omsättas i mindre popularitet för Wii. Spel som Punch-Out och Mad World har visat sig vara helt fel för Wii-publiken.

*Forza Motorsport 3 visas upp. Inget snack.

*Nedladdningsbart till Nintendo DSi är helt klart på väg att bli riktigt stort. Sätter en slant på att alla versioner av Gameboy snart ommer finnas tillgängliga. Vågar man hoppas även på Game Gear, Lynx och liknande?

*Rare kommer överraska rejält med vad de än har. Det är helt öppet. Perfect Dark 2 har det tidigare ryktats flitigt om och det verkar fortfarande logiskt, men krockar inte det lite med Halo: Reach? Vet inte vad jag ska tro...

*Epic och Sony. Gears of War har nästan blivit ett nytt Halo för Microsoft och Unreal 3-motorn som är den mest använda grafikmotorn för tillfället hostar lite till Playstation 3. Sony vill absolut liera sig med Epic som garanterat har mer än Gears of War 3 under utveckling. Har man knutit till sig deras nästa spelserie? Inte alls omöjligt.

*Max Payne 3 visades så lämpligt innan E3 och försvann sedan helt. Rockstar är inte ens med på E3. Skumt. Ska vi tro att någon (jag gissar på Microsoft) lagt rabarber på spelet och gjort det exklusivt? Långt ifrån omöjligt.

*Alan Wake. Lita på det.

*Gran Turismo till PSP. Tveklöst. Till Playstation 3 är jag dock inte lika säker...

*Även om Microsofts nya kamera känns high-tech är jag inte det minsta intresserad av den annat än av branschmässigt intresse. Vilken betydelse får den?

*Mässans största överraskning har jag en känsla av att Nintendo kommer stå för eftersom så lite har läckt från dem.

Lite E3-tankar

Strider Hiryu. En lirare jag tror vi får se mer av på E3.

HQ