Svenska
Blog

En titt på juni

Skrivet av Jonas den 24 juli 2009 kl 14:34

Juni månad är högsommar och en av de absolut segaste på hela året. Möjligen näst efter juli. Ja, och kanske augusti. Så det är lite mindre intressant än vanligt att följa försäljningen världen över, helt enkelt för att den är så fruktansvärt låg att en enda högsäsongsmånad är större än alla månader tillsammans under sommaren.

Ett färskt exempel på det är Microsoft som sent igår kväll kom med sin kvartalsrapport. Där framgick att man under kvartalet som slutade sista juni hade sålt 1,2 miljoner Xbox 360-enheter. Över hela världen. Det är alltså mindre över hela världen på tre månader än man sålde bara i USA under december förra året. Nintendo och Sony har inte kommit med sina rapporter ännu, men jag återkommer när vi vet hur det gått för dem. Men under sommaren gejmas det helt enkelt inte speciellt mycket, så är det bara.

Det intressantaste som varit under juni månad har annars varit EA som börjat hitta storformen igen. Och det främst till Wii. Både deras Grand Slam Tennis och workout-spelet har gått fantastiskt bra och jag tror lugnt vi kan räkna med att de båda kommer tuffa på under lång tid framöver och nå helt fantastiska nivåer. Det har tagit ett tag, men lyckas EA få kontakt med Wii-publiken kommer de kunna bli rysligt stora. Och då ska man veta att även det senaste Tiger Woods-spelet och Fight Night Round 4 också startat fenomenalt bra för deras del. EA är på hugget helt enkelt.

Här är för övrigt platserna 11-20 från USA som alltid kommer lite senare, för 1-10: LÄNK!

11. Ghostbusters / Xbox 360 / Atari
12. UFC 2009: Undisputed / PS3 / THQ
13. Prototype / PS3 / Activision
14. Pokémon Platinum / NDS / Nintendo
15. Punch-Out!! / Wii / Nintendo
16. Wii Play / Wii / Nintendo
17. Tiger Woods PGA Tour 10 / X360 / EA
18. Mario Kart DS / NDS / Nintendo
19. Legendary Satrfy / NDS / Nintendo
20. New Super Mario Bros. / NDS / Nintendo

En titt på juni

NPD har listat hur det gått hittills i år försäljningsmässigt i USA (januari till juni) för alla formaten. Notera att Nintendo DS ökat trots att alla förmodligen redan har en... och då är Nintendo DSi inte ens medräknad.

HQ