Svenska
Blog

Jag hade fel :(

Skrivet av Jonas den 18 augusti 2009 kl 20:45

Jag vet inte vad Sony tänkte. Man hade snackat om tre timmar presskonferens och verkligen hypat upp den. Resultet blev inte ett enda utannonserat spel och en konferens på under timman. Lite PSN-saker som saknar praktisk betydelse för de flesta. Video Downloads kommer till stora europeiska länder men inte till Sverige förrän nästa år.

Så var det dock Playstation 3 Slim och chockutannonseringen att den dels sänks i pris med tusingen och släpps redan om två veckor. Det var stort. Alla väntade väl på Slim och bilderna hade läckt, men nu vet vi vad det blir för en liten burk.

Det nya priset är välbehövligt och att man valde just 120 gigabyte stor hårddisk till konsolen var viktigt eftersom man därmed tangerar Xbox 360 Elite. Men ändå, det räcker inte. Inte på långa vägar.

Vi går mot en höst där Sony endast har Uncharted 2 och ett pris som fortfarande är högre än konkurrenterna, och speciellt Microsoft ryktas ju vara på väg med en egen prissänkning vilket kan göra att den biten kanske inte ens betyder något. Jag hade helt enkelt fel, jag trodde Sony skulle golva oss med sin upphaussade presskonferens och sätta skräck i både Microsoft och Nintendo. Det har man verkligen inte gjort och risken är att Microsoft med sin "sista minuten"-presskonferens som utannonserades för bara dryga månaden sedan stjäl showen imorgon.

Jag hade fel :(

Även om Playstation 3 Slim var grym och priset ännu grymmare, så var mycket väntat. Europa är helt enkelt inte någon skådeplats för stora utannonseringar, sådant sparar man främst till E3 och i viss mån Tokyo Game Show.

HQ