LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Blog

      Playstation 3½ och Xbox 560?

      Skrivet av Jonas den 2 september 2009 kl 13:57

      Läste nyligen en intressant intervju med EA-höjdaren Rich Hilleman. Bland många vettiga saker fastnade jag speciellt för hans uttalande om Playstation 3½ och Xbox 560. Det vill säga konsoler som är nya, men inte helt. Ett inte helt nytt fenomen som dock verkligen tagit fart i och med Wii.

      Den är som bekant bara en lätt uppiffning och ompaketering av en Gamecube med ny input-metod. Så har den också fullständig bakåtkompatibilitet utan minsta strul och dessutom uttag för alla Gamecube-tillbehör. Det behöver väl knappast påpekas att det var ett genidrag från Nintendo att göra på det här sättet.

      Tittar vi på Microsoft så har de som bekant sin kamera Natal som väntar runt hörnet och flera personer, inklusive högste chefen Steve Ballmer själv, har sagt att den även är en ny konsol. Även om det sedan dementerats, så tror jag att de talade sanning. Till viss del i alla fall, för Microsoft brukar vara duktiga på att jobba in varumärken och namnet Natal så udda på en kamera att jag tror man har större planer.

      Min teori är helt enkelt att Xbox 360 nästa år får ny design, paketeras om helt, levereras med kameran och kallas Xbox Natal. Prestandamässigt lär den dock vara exakt samma grej som Xbox 360. Men nästa år firar Xbox 360 femårsjubileum och det är vid den tiden konsoler vanligtvis får sin ersättare, något jag alltså tror händer med Natal, fast ändå inte. Xbox 560, som EA så fint uttryckte det.

      Samma sak tror jag väntar Playstation 3. Den gräver fortfarande enorma hål i Sonys fickor och det är såklart pengar man vill försöka få igen till så stor del som möjligt. Att lansera en ny konsol blir dyrt, och inte förrän nu har utvecklingen av spelen kommit igång på riktigt till den här generationen och tredjepartstillverkarna skulle bli tokiga om mattan rycktes undan för dem just när de ska börja tjäna pengar.

      Sony har ju som bekant sin trollstav på gång och den ska komma nästa år. Men säljs den som ett tillbehör som dessutom närmast kräver nya Eye Toy-kameran för att verkligen fungera bra, tror jag inte det blir någon succé. Nej, Sony vill ju också nosa på Nintendos framgångar och har ju just stuvat om Playstation 3.

      Jag har tidigare bloggat om att det kan bli flera re-designs nästa generation och jag är fortfarande inne på den linjen. Sony kanske ger Playstation 3 Slim två år för att sedan göra om den en gång till. Då kommer den vara riktigt billig och perfekt anpassad för den stora massan. Det går fortfarande att göra den betydligt mindre genom att exempelvis ta ut transformatorn och krympa elektroniken i den.

      Nya konsoler kan alltså vara närmare än vi anar och håller det EA tror på (som jag instämmer till fullo i) så får vi förmodligen minst en ny konsol redan nästa år. Fast ändå inte som sagt, utan Playstation 3½ och Xbox 560. Ett resultat av att Wii en gång för alla kraftfullt visat att prestanda och lyxiga funktioner verkligen inte har något med popularitet att göra.

      Playstation 3½ och Xbox 560?

      Natal låter väl knappast som en kamera? Jag tror namnet är tänkt att användas i betydligt större sammanhang än så. Som en helt ny konsol till exempel.

      HQ