Svenska
Blog

En julklapp till mig

Skrivet av Jonas den 2 oktober 2009 kl 14:04

Något jag verkligen gillar att få i mina samlarutgåvor av spel är art-böcker. Att kunna bläddra och kika på tjusiga bilder från mina favoriter på tjockt, härligt papper. Till Gears of War har jag fått sådant i samlarutgåvorna, vilket är toppen eftersom Gears of War är ett av de spel jag anser har bäst design sett till allt från karaktärer till banor och omgivningar.

Jag var även väldigt förtjust i designen från Resistance 2 som flirtade en hel del med det ljuva amerikanska 50-talet. Det europeiska omslaget (får ej blandas ihop med den amerikanska styggelsen) är ett av mina tio bästa någonsin. Jag hade gärna velat ha en bildbok för detta. Även Killzone 2 tror jag hade kunnat ge en hel del fantasikittlande upplevelser med en grym art-bok.

Och så finns det Halo. Där finns det en hel del art ute, men jag har saknat en bra samling för allt sådant. Jag älskar arten i Halo-spelen, den där lite blockiga säregna designen och alla extremt svulstiga übermaskiner som de mystiska ringarna och annat.

Förmodligen är det fler än jag som saknat samma sak, för nu kommer snart Halo Encyclopedia. 2:a november släpps boken som innehåller massor av nya bilder, massor av fakta och extra allt om Halo-världen med Covenanter, Spartaner, vapen, fordon, platser, organistationer raser och annat. Julens mest självklara julklapp till mig själv är ett faktum.

En julklapp till mig

Även om Halo nu är ett extremfall, gissar jag att denna bok blir lite av en isbrytare om den säljer bra och att fler böcker kan följa i svallvågorna. Vågar vi hoppas på Metal Gear, Resident Evil och Zelda?

HQ