Svenska
Blog

Julspel für Alles

Skrivet av Jonas den 17 december 2009 kl 17:24

Av någon outgrundlig anledning förutsätts alla yngre spelare ovillkorligen älska riktigt usla spel. Ofta belönas de med våra allra lägsta betyg, medan många kommenterar att vi ju är helt fel målgrupp för det tänkta liret. Något som säkert kan stämma, men bra spel är bra spel. Det räcker inte med en "kul" figur (som oftast tyvärr är urful) om spelet stinker, inte ens för en riktigt ung gamer.

Bra spel kan man ha kul med oavsett ålder, men tyvärr är juletid en period då alla skitspelstillverkare frodas. Välmenande föräldrar som köper hem ren dynga till sina telningar, spel ingen kan ha kul med. Om du fortfarande står i valet och kvalet över vilket spel du ska köpa hem och lägga under granen, har jag nu tagit saken i egna händer för att lotsa dig igenom vad som är en veritabel avföringsdjungel av så kallade familjespel. Här är familjespelen du ska satsa på och som även låter dig ha kul själv (vilket ju är minst lika viktigt, inte sant?).

5. Lego Rock Band (Playstation 3, Wii, Xbox 360, 2009) - Visst, Rock Band 2 är ett betydligt bättre spel, men Lego Rock Band kan med sina betydligt lättare låtar och lägre svårighetsgrader göra att vem som helst kan tygla en plastgitarr. Samtidigt finns den högre svårighetsgraden där samt lite "äldre" musik för med avancerade spelare, vilket sammantaget gör detta till en musikfest för hela familjen.

4. Mario Kart Wii (Wii, 2008) - Nintendo behärskar spel för alla som inga andra. Mario Kart Wii är ett av de främsta exemplen på detta och passar alla från de allra yngsta till extremt avancerade hardcore-spelare som jagar tiondelar. Ändå blir det aldrig riktigt orättvist eftersom man med otaliga bonusföremål kan vara nästa hur usel som helst och ändå sno åt sig en pallplats.

3. Viva Piñata (Xbox 360, 2006) - Ett strategispel som alla kan ha kul med oavsett ålder, som har ett riktigt speldjup, genuin charm och som håller väldigt länge. Dessutom kan du busenkelt hitta Viva Piñata för en riktig spottstyver idag, vilket gör det extra prisvärt. Se till att inte få med dig Viva Piñata Party Animals av misstag bara. Ett helt annat spel av en helt annan utvecklare i en helt annan kvalitetsklass.

2. Kung Fu Panda (Playstation 3, Xbox 360, 2008) - Den sköne Kung Fu-pandans äventyr har både bra hållbarhet och lagom utmaning för att hålla barn från 5-75 år sysselsatta över julen. Banorna är varierade och grafiken ursnygg. Dessutom finns gott om hemligheter, bra möjligheter att skräddarsy sin pandas egenskaper och gott om härlig humor.

1. New Super Mario Bros. Wii (Wii, 2009) - En no-brainer. New Super Mario Bros. Wii är det ultimata spelet för hela familjen där alla oavsett ålder kan vara med. Och skulle man mot all förmodan fastna, kan det snälla spelet själv ta dig vidare, samtidigt som det finns nog med hemligheter och utmaningar för att göra den mest förhärdade gamer gråhårig.

Julspel für Alles

New Super Mario Bros. Wii är det bästa familjespelet med överlägsen marginal och ett helt givet köp till spelare oavsett ålder.

HQ