Svenska
Blog

Det här ser jag fram emot

Skrivet av Jonas den 19 februari 2010 kl 14:35

Jag ska utan omsvep erkänna att jag aldrig var något superfan av Super Metroid, och Metroid Prime var väl bra, men jag var aldrig något fan av dem heller. Då gillade jag det första Metroid bättre. Mörkt, mystiskt och utan någon tillkrånglad historia. Men min poäng är att Metroid aldrig varit någon serie jag varit något jättefan av, jag har spelat dem, gillat dem, men mycket mer än så har det inte varit.

Med Metroid: Other M har dock suget kommit tillbaka. Tredjepersonsaction (min favoritgenre), härlig design och ett tempo som tycks gå utanpå det mesta. Många har oroat sig för att det ska bli för mycket Ninja Gaiden (det har samma utvecklare och samma grafikmotor) och för lite Metroid. Själv kan jag bara applådera valet att våga göra något nytt, utveckla serien.

Kritiken lät precis likadant inför valet att göra Metroid till en förstapersonsskjutare, vilket var den hetaste genren då. Idag är det väl knappast någon som sörjer att det blev så, och hetast nu är förmodligen just tredjepartsaction. Klart Nintendo ska haka på trenden och Metroid-serien är perfekt för ändamålet.

Spelet har varit under utveckling sedan 2006 och över hundra personer är inblandade, däribland flera från Nintendo som ska se till att all design, alla val och liknande helt håller sig inom Metroids ramar. I Japan släpps Metroid: Other M redan nu i sommar, med Nintendo vet man dock inte när det kommer i Europa. Det kan bli innan, samtidigt, efter eller rent av långt efter. Men förhoppningsvis kommer Metroid: Other M bli en av sommarens verkliga överraskningar och spelet som en gång för alla förvandlar mig till ett Metroid-fan.

Det här ser jag fram emot

Jäsikens så bra Metroid: Other M ser ut!

HQ