Svenska
Blog

Mmmmm, smaskens... #2

Skrivet av Jonas den 12 maj 2010 kl 12:51

Det var inte så länge sedan jag dreglade över KFC:s fantastiska och underbara kaloribomb Double Down. Och nu är det dreggeldags igen. Satt och kikade på Jay Leno igår, när han plötsligt drog ett skämt om något kallat Pancake Stackers på mitt favoritfrukosthak Ihop (International House of Pancakes). Så vad är det för något då?

Till att börja med ska man väl kanske nämna att frukostar på Ihop är i en klass för sig. Man får ledigt nog med mat för att klara sig åtminstone en vecka. En normal omgång kan vara bräckt skinka, stekt bacon och ett lass korv, en rejäl laddning hash brownes, två tillredda ägg och ett gäng pannkakor (med sirap och extra smör). Till det tar man en Big Steak Omelette och får alltså en rejäl omelett (med pannkakssmet utrört i äggen) med inbakad stek, massor av ost samt annat gott. Allt nedsköljt med gott amerikanskt kaffe och apelsinjuice av en klass som inte går att få i Sverige. Till sist avrundas frukosten med en saftig omgång fruktsallad.

Runt kvällen brukar hungerskänslorna komma tillbaka igen. I bästa fall. Jag dyrkar Ihop så hårt att jag rent av köpte med mig deras muggar sist jag var i Los Angeles (och dricker faktiskt kaffe ur en sådan exakt just nu).

Okej, mycket mat, flottig mat, extremt mycket socker. Var vill jag komma. Jo, Jay Leno som sagt. Pancake Stackers. Vad är detta då? Jo, nu har mästarna på Ihop fått saliven att öka mångfalt på mig igen. De har nämligen tagit fram ett ny variant på pannkakor som bara låter för bra för att vara sann, de har nämligen lagt massor av cheese cake (får ej blandas ihop med svensk ostkaka) mellan pannkakorna i högen man får.

Tänk dig berget av frukost jag nämnde ovan igen. Men tänk att de redan flottiga pannkakorna som bara dryper av sirap och smält smör, plötsligt har fått en rejäl fyllning av efterrätt. Jag tror aldrig jag varit mer sugen på frukost i hela mitt liv. Jag hoppas innerligt att dessa godsaker finns kvar när jag drar till USA nästa gång. Snacka om en bra start på dagen.

Mmmmm, smaskens... #2

Jösses amalia, bomber och granater... Vilken fruktansvärt världsbäst frukost. Geme! Nu!

HQ