Svenska
Blog

Lite sköna E3-rykten

Skrivet av Jonas den 21 maj 2010 kl 16:04

• Microsoft har lierat sig med några nätspelarna som Facebook och Twitter, men nu sägs Sony ha svarat genom att samarbeta med den största av dem alla - Google.
Sannolikhet: 60% - Känns rimligt. De båda har inte mycket konkurrerande verksamhet, till skillnad från både Apple och Microsoft som avskyr Google som pesten. Google skulle verkligen kunna ge Playstation 3 mycket exklusiva funktioner som Chorme-webläsaren och Google TV och jag tror på samarbetet som förmodligen skulle vara en av Sonys större grejer på E3.

• Nintendo bygger in Wii Motion Plus i Wii-fjärrarna.
Sannolikhet: 50% - Det kommer att hända, förr eller senare, i synnerhet när konkurrensen hårdnar från Microsoft och Sony. Att behöva en tillsats för likvärdigt resultat känns inte som Nintendos grej. Blir E3 platsen man visar prylen på dock? Nja, där är jag mer tveksam.

• Sony tänker göra om menysystemet till Playstation 3 radikalt.
Sannolikhet: 70% - Det här tror jag på. Sony har problem med att deras användare inte är i närheten av lika glada i online-shopping som Xbox 360-användarna, och de få uppgifter som finns visar att nedladdningsbara multiformatsspel ofta kan gå närmare fem gånger så bra till Xbox 360. Det är helt enkelt inte inbjudande och lika intuitivt att handla från PSN och mer reklam behövs. Dessutom är inte XMB optimalt att styra med Playstation Move där Sony säkert vill ha något roligare samt att XMB fungerar dåligt medan man spelar.

• Microsoft visar en krympt Xbox 360 med Blu-ray-spelare, ny design och inbyggt wifi.
Sannolikhet: 30% - Jorå, nog fasen ska Microsoft släppa en ny version av Xbox 360 alltid (även om jag tvivlar på Blu-ray, det skulle döda deras ändå framgångsrika filmnedladdning). De bara slumpar bort alla gamla versioner nu med extrapriser och feta bundles som o det inte fanns någon morgondag. Men jag börjar bli väldigt osäker på om det här sker på E3. Varför? Jo, för Microsoft läcker alltid som ett såll, och med bara 3½ vecka kvar till mässan har vi inget konkret alls mer än ett obskyrt moderkort. Har Microsoft lyckas hålla såhär tätt, nja, det känns faktiskt osäkert...

• Det vankas prissänkningar på hårdvara.
Sannolikhet: 10% - Nej, det här tror jag verkligen inte på. Sony har enligt egna uppgifter just börjat göra vinst på Playstation 3 efter att ha tagit sådana förluster att konsolen aldrig lär gå med sammanlagd vinst under sin livstid. Att man skulle skänka bort vinsten och återigen gå med förlust under sommaren när ingen ändå köper konsoler tror jag inte. Microsoft lär ha en ny konsol på gång som de tror ska boosta försäljningen utan sänkt pris (eventuellt bundlad med Natal), medan Nintendo möjligen kan tänkas vilja göra det på E3, vilket dock fortfarande är osannolikt.

• Capcom visar Resident Evil 6 på E3.
Sannolikhet: 80% - Capcom har utlovat en riktig E3-bomb och de medier som fått sett det instämmer i hyllningskören. Capcom har inget större än Resident Evil som med den femte delen blev mer poppis än någonsin. Och med grafikmotorn klar och över ett år sedan senaste delen är det hög tid att visa Resident Evil 6. Som bonuspoäng tror jag att Microsoft eller Sony (mest troligt Microsoft eftersom det är deras stil) visar spelet på sin presskonferens komplett med exklusivt innehåll i någon form.

• Rockstar visar Grand Theft Auto V.
Sannolikhet: 40% - Nja, visst är det hög tid att visa Grand Theft Auto V, men Rockstar har fortfarande inte släppt Agent, L.A. Noir och Max Payne 3 samt att de fortfarande sliter med Red Dead Redemption som säkert får en massa coola uppdateringar och behöver hype. Jag tror grand Theft Auto V avslöjas i år, men jag tror inte E3 i år är platsen för det.

Lite sköna E3-rykten

Kanske får vi återse de här rackarna på E3, det spekuleras om att tiden äntligen är mogen att visa Star Wars: Battlefront III...

HQ