Svenska
Blog

"Öl är som vatten för mig"

Skrivet av Jonas den 11 juni 2010 kl 15:28

Beer is just like water to me, so it just helps me and everyone else loosen up a little bit, it doesn't really contribute to coming up with ideas." - Tomonobu Itagaki

Han har sagt mycket stolligt, den forne Team Ninja-bossen Tomonobu Itagaki. Han anser sig vara störst, bäst och vackrast och ska man tro honom själv har han definierat varenda genre han gett sig in på. Vilket inte är i närheten av sant. Men oavsett allt sådant var Dead or Alive-spelen riktigt bra och hör till genrens giganter, och Ninja Gaiden är ett av mina favoritspel genom tiderna.

Därför ser jag extremt mycket fram emot natten. 0230 svensk tid kommer nämnligen Itagakis nya studio, Valhalla Game Studios, visa sitt nya spel. Itagaki har fått med sig alla Team Ninja-höjdarna som räknas och har arbetat minst ett år med ett helt nytt spel (som självfallet inte har något med Team Ninja-spelen att göra eftersom Tecmo äger rättigheterna).

Dessutom har itagaki deklarerat att det inte blir något nytt fightingspel (han anser sig redan ha gjort det ultimata med Dead or Alive 4, så det går inte att överträffa) eller Ninja Gaiden-liknande, utan en för honom ny genre. Kanske ett actionrollspel, ett vikingaspel (Itagaki är stort fan av nordisk mytologi och nya studion heter Valhalla Game Studios) eller ett ninjaspel i stealth-genren.

Om mindre än ett halvt dygn vet vi vad den gamle legenden har haft för sig den senaste tiden, och jag tvivlar på att jag kommer bli besviken vad det än är.

"Öl är som vatten för mig"

Nybildade Valhalla Game Studios ska visa sitt första spel ikväll 0230 svensk tid.

HQ