Svenska
Blog

Jag är faktiskt ganska nöjd

Skrivet av Jonas den 16 september 2010 kl 18:24

Allt är ännu inte sagt och gjort på Tokyo Game Show, mässan har några dagar kvar och det finns spelföretag som ännu inte avslöjat sina hemligheter. Men jag är faktiskt ganska nöjd för tillfället. Det är knappast några kioskvältare som demonstrerats, men väl coola japanska hardcore-spel av den typ jag tycker så mycket om.

Kollar man på min trista önskelista så ser man att jag har haft ganska fin utdelning på alla punkter utom en. Visst, jag fick inte Dead or Alive 5, men jag fick Ninja Gaiden III. Vilket faktiskt är nästan lika bra i mina ögon. Jag fick heller inte Resident Evil 6, men väl Devil May Cry som är en annan stor favorit. Jag fick även Phantasy Star Online 2, som var det enskilda spel jag hade rankat högst på min lista.

Till sist hade jag frågat efter bra Move/Kinect-spel. Sony verkar inte satsa sådär stenhårt som man kunde önska på Move och visade inget sådant, tvärsemot vad många bedömare tippat på. Microsoft tänker däremot löpa linan ut med Kinect och brassade på rejält med flera nya och riktigt intressanta titlar.

Jag blev till exempel nyfiken på Project Draco som ser precis lagom mycket ut som ett Panzer Dragoon-spel. Det utvecklas av folket bakom Phantom Dust som är ett av förra generationens mest underskattade spel (släpptes aldrig i Europa). Fire Pro-Wrestling inkluderar trikåklädda avatarer, men med Spikes Fire-Pro-grund kan det inte bli annat än underhållande. Till sist ser Grasshoppers Codename D precis så udda ut som man förväntar sig av Suda 51.

Kinect har inte imponerat sådär övermåttans på mig, och gör väl egentligen inte det fortfarande heller. Men spelen ser intressanta ut och jag vill testa dem. Lägg till det en HD-version av Radiant Silvergun samt mer bilder/info från Team Ico och toppa med From Softwares utannonsering av Project Dark, och vi har en riktig nördfest framför oss.

Japansk spelutveckling har grava problem och spelindustrin tappar. Vilket gör att de japanska utvecklarna siktar in sig på väst alltmer (vilket i sin tur förmodligen gör att de bidrar till en ond nedåtgående spiral i Japan, men det är en annan historia), men de spel som fortfarande görs i Japan brukar alla fortfarande uppfylla mina krav på ett bra spel. Vi snackar grym spelkontroll, underbara animationer och silkeslen skärmuppdatering.

Och just den varan fick vi gott om på Tokyo Game Show. Plus Phantasy Star Online 2 alltså. Jag är klart nöjd, även om vi som sagt inte fått några kioskvältare.

Jag är faktiskt ganska nöjd

Om Project Draco ens blir i närheten av lika underhållande som Panzer Dragoon Orta, har jag just fått en orsak att skaffa Kinect.

HQ