Svenska
Blog

De bästa spel-Twittrarna

Skrivet av Jonas den 21 oktober 2010 kl 21:13

Jag har inte alls fastnat för Facebook och har faktiskt inget sådant konto, som en av kanske sju personer i hela Sverige. Känns rätt skönt faktiskt. Jag har dock trillat dit och det ganska rejält och Twittrar vitt och brett om det som intresserar mig och vad jag har för mig för tillfället. Ett perfekt miniformat som räcker precis till det man vill ha sagt, samt att det ju är underbart enkelt att följa vad andra har för sig.

Därför tänkte jag ta tillfället i akt att ranka de sex bästa spelrelaterade Twittrarna (jag kunde inte komprimera det till fem, sorry) för alla er som ännu inte börjat, och såklart för er som redan Twittrar men kanske har missat dessa guldkorn. Alla dess skriver frekvent, har roliga saker att säga både om livet utanför och i spelvärlden samt är alldeles fantastiska.

6. Geoff Keighley - Kanadensaren Keighly har varit i branschen sedan 1992 och har sällsynt god insyn i vad som händer i spelvärlden. Numera jobbar han på kanalen Spike TV och har massor av roliga saker att berätta bakom kulisserna och kommer även då och då med förvarningar om scoop på stora utannonsering.

5. Larry Hryb - Mannen som blev Major Nelson med hela spelvärlden bedriver visserligen de officiella Xbox 360-bloggen, men karln är inget annat än fantastisk och har en stor del i Microsofts framgångar i att bygga ett starkt community. Han är snabb med nyheterna, förvånansvärt opartisk och otroligt lyhörd med alla läsare.

4. David Jaffe - Mannen bakom höjdare som Twisted Metal och God of War är lika bra på Twitter som spel. Jaffe spyr konstant ur sig massor med feedback fram och tillbaka med fansen, räds inte för att såga och hylla grejer. Han interagerar och ber om tips rätt ofta och är lyhörd som få andra.

3. N'Gai Croal - Kolumnisten N'Gai Croal har officiellt lämnat spelvärlden, men i praktiken är han kvar och skriver sinnessjukt skarpa inlägg där han ifrågasätter, belyser och avslöjar spelbranschen. Den som vill ha en god koll på spelvärldens rätta ansikte bör inte missa denna pärla.

2. Cliff Bleszinski - Den lika pratglade som fåfänge Epic-snubben Twittrar som en galning om precis allt och lite till. Väldigt mycket roliga personliga reflektioner, spännande inside-grejer och han är totalt orädd att säga vad han tycker och tänker om saker. En Twittrare det borde vara lag på att följa.

1. Tim Schafer - Geniet och konstnären (får man väl nästan kalla honom) Tim Schafer är mer aktuell än på länge och bedriver min absoluta favorit-Twitter i spelvärlden. Inte för att han har störst avslöjanden, utan för att han är både rak och ärlig, delar med sig av sina visioner och framför allt är vansinnigt rolig. Räkna med nya gapskratt varje dag då Schafers hjärna inte är som alla andras.

De bästa spel-Twittrarna

Jag vill även passa på att tipsa om att vi är tre på redaktionen som Twittrar, nämligen Jesper Karlssson, Sophie Warnie och jag själv. Dessutom finns en engelsk Gamereactor-Twitter.

HQ