Svenska
Blog

Virriga feberfunderingar

Skrivet av Jonas den 21 november 2010 kl 15:14

Har åkt på en omgång härlig feber, nästan 40 grader. Något som omöjliggör, ja, det mesta faktiskt. Jag har knappt orkat spela, vilket den som känner mig vet inte direkt hör till vanligheterna. Halva lördagen och nu söndagen har alltså spenderats i sängen, ungefär varannan timme sovandes och varannan timme vaken.

Därför har jag inte fått mycket annat gjort än att slösurfa, och hunnit fundera på en rad saker som kan vara mer eller mindre sammanhängande.

• Många menar att Nintendo inte har kapacitet att fullt ut stödja två nya format nästa år (Nintendo 3DS och en eventuell Wii 2). Men Nintendo gjorde ju just det med Gamecube och Game Boy Advance som kom nästan samtidigt, och då var man inte alls lika rika som nu. Om Wii 2 kommer nästa år eller ej har jag ingen aning om, men omöjligt är det absolut inte.

• Om nästa Halo nu ska avvika från vanliga Halo. Vad väljer 343 Industries för inriktning? Ett ilsnabbt Call of Duty-Halo med massor av episka scripade scener? Tredjepersonsröj modell Gears of War? Går man åt andra hållet med ännu mer frihet och ännu större banor?

• Två av de spel jag ser mest fram emot är fortfarande inte avslöjade. Jag snackar om de båda inte helt okända indie-utvecklarna Bungie och Insomniac. Deras multiformatsäventyr kommer att innebära starten på två helt nya äventyr och två spelserier som lär vara högaktuella även om fem år.

• Kan Dance Central vara spelet som avgör det rörelsekänsliga kriget mellan Microsoft och Sony? Man måste ha en killer-app som får folk att strömma till och dans är så hett som det kan vara just nu. Mycket riktigt tycks Dance Central sälja hutlöst bra i ett hav av annars rätt menlösa casual-vift-titlar till både Kinect och Move.

• Undantaget Japan tycks inte Wii Party ha blivit den förväntade succén. Något som väl de facto borde öka chansen för ett Mario Party 9.

• Vid någon punkt borde rimligtvis Call of Duty få en uppföljare som inte är lika populär som sin senaste föregångare. Stämmer rymdryktet kan och lär det ske redan vid nästa del (även om jag innerligt hoppas det stämmer), men 2012 när Modern Warfare 3 kommer lär Nintendo ha sin nästa konsol ute oavsett och Playstation 3 och Xbox 360 lär vara större än någonsin. Potentialen är på gränsen till det ofattbara.

Virriga feberfunderingar

Eftersom dagen på grund av feber spenderas sängliggandes, tänkte jag äntligen ta mig tiden och försöka klara Links senaste Nintendo DS-äventyr Spirit Tracks.

HQ