Svenska
Blog

Plus och minus på julafton

Skrivet av Jonas den 27 december 2010 kl 20:50

Försvann från Östersund 22 december då jag och frugan bilade till Stockholm för att fira jul hos hennes släktingar. Har haft det hyfsat lugnt och trevligt. Något sifferbetyg på julfirandet tänker jag inte dela ut, men jag har lite plus och minus jag vill dela ut.

[ + Julklappar ] Nope, jag blir aldrig för gammal och det är det bästa på hela julafton. Har håvat in kalaspresenter och hade tydligen varit väldigt snäll under 2010.

[ - Jultrafiken ] Men ärligt talat. Vet ni med er att ni inte våga köra fortare än 55 på 110-väg så snart det ligger något vitt på vägrenen, så lämna bilen hemma. Min högst bestämda uppfattning är att sådana som kör för långsamt orsakar olyckorna som sker vid omkörningar. Ta tåget för bövelen!

[ + Trolltyg i tomteskogen ]Yes, på självaste julafton gjorde den comeback. Om möjligt ännu bättre än jag minns den.

[ - Sill ] Jag älskar all sorts fisk, och surströmming hör till bland det godaste jag vet, men sillen får jag bara inte till.

[ + Julmust ] Zeunerts var bäst i år igen, men den enda sort jag testat som faktiskt inte håller måttet är Icas egna blaskiga. Julmust är perverst gott. Så är det bara.

[ - Julmusiken ] Börjar tröttna rejält. Det är hög tid för någon duktig artist att antingen skriva några nya sköna dängor som kan hänga med i ett par decennium, alternativt göra fräscha nyinspelningar man faktiskt vill lyssna på. Lars Vegas kan ju inte bära allt själv på sina trinda axlar.

[ + Spela ikapp ] Har gott om 2010-spel (och ännu äldre titlar) som jag ännu inte hunnit avnjuta. Dagarna spenderas med non-stop gaming. Och jag älskar det.

[ - Mellandagsrea ] Hur kan det här vara ett minus? Jo, för att det känns för fånigt att samma varor som man köpt innan jul för väl tilltagna överpriser plötsligt nästan skänks bort. Jag shoppade prylar på Lush för 300 och fick fler varor på köpet än jag betalade för, handlade fullprisspel för 200-300 på Mediamarkt, köpte julmust för en krona litern och fyndade normalt svindyr lokalproducerad julskinka för nio kronor kilot. Bättre priser före jul tack, så slipper ni skänka bort allt efteråt.

[ + Fyrhjulsdrift ] Har en Audi A4 TDI Quattro. Min första bil med fyrhjulsdrift. Och ärligt talat, alla som någonsin sagt till er att fyrhjulsdrivet är överlägset... har talat absolut sanning. Jag var länge halvskeptisk, men vi snackar natt och dag-skillnad vintertid här. En dröm för långa bilresor juletid

[ - Tron: Legacy ] En fest för både ögon och öron på annandagen. Men för hjärnan var det två timmars lidande. Snacka om ruttet skådespel, usel dialog och total avsaknad av handling. Dessutom är det dags att införa IQ-test för folk på bio, satt på Heron i Skärholmen och häpnades över bristen på normalt hyfs. Film är verkligen inte bäst på bio, sorry.

[ + Julrim ] Kalla mig gärna gammaldags (heck, jag är drygt halvvägs pensionär), men en julklapp utan ett rim är faktiskt bara en halv julklapp. Rimmen får klapputdelningen att räcka längre samtidigt som den blir roligare.

[ - Vägsalt ] Det är dags att lägga av med det här tramset i södra Sverige nu. Snön blir tungt svårforcerad, vägarna snorhala, vilt går upp på vägen för att kalasa på saltet, sikten usel när det skvätter på rutan, husdjur skadar tassarna då det fräter och bilarna smälter av skiten. Vad tros om grus och skottning?

[ + Snö och kyla ] Det blir ingen jul utan rikliga mängder av de båda. Och det är precis vad vi fått 2010.

Plus och minus på julafton

Har inte haft nättillgång, så några dagar för sent vill jag ändå önska Gamereactors läsare en god jul och en god fortsättning.

HQ