Svenska
Blog

Min nya kärlek

Skrivet av Jonas den 29 december 2010 kl 19:45

Jag dricker rejäla mängder kaffe (är ju trots allt halvfinne, remember). Utan det fungerar ingenting. Jag blir trött, håglös, får ont i huvudet och känner mig allmänt seg. Allt kaffe går ner, även om det såklart gärna får smaka lite extra gott, utan att jag för den sakens skull ser mig som någon konnässör.

Allra helst köper jag hela bönor och maler, favoriten just nu är Agoga. Men det tar tid, mycket tid, och jag har länge sneglat på en Nescafé Dolce Gusto. De har fått fina betyg generellt, priset per kopp är helt acceptabelt och vid de tillfällen jag fått smakprov har resultatet övertygat.

Lite försenat fick jag mina julklappar från mor igår och ni anar kanske vart jag vill komma. I ett stort grönt paket fanns just en Nescafé Dolce Gusto, modell Piccolo. Jag har inte varit ägare till den ett fullt dygn ännu, men hunnit sörpla i mig tio koppar kaffe av olika sort. Sex kaffevarianter medföljde i lådan, jag fick en ytterligare låda separat och idag har jag köpt lite fler.

Och jag är överväldigad. På mindre än en minut har jag en rykande het kopp som gott och väl kan jämföra sig med vad man får på konditorier för 30-40 kronor stycket. Mjölkskummet blir bra, även kaffet får sig lite skönt bubbel som krona och smaken är intensiv. Kort sagt. Vet du med dig att du är kaffeälskare, gärna en bekväm sådan, så investera. Jag återkommer med vilka smaker som är bäst.

Min nya kärlek

Värd exakt varenda krona.

HQ