Svenska
Blog

Ett djärvt western-grepp

Skrivet av Jonas den 7 februari 2011 kl 23:24

Sitter och kikar på bilderna av det nya Call of Juarez. Ingen av de båda föregångarna var några mästerverk, men underhållande spel jag köpte och njöt mig igenom. Det första hade en fantastisk historia och det andra var bättre rent spelmässigt. Knappast western i klass med vad Rockstar åstadkommer, men fortfarande bland det bättre jag sett i spelbranschen.

Red Dead Redemption har onekligen satt standarden för western-spel och det kommer förmodligen inte finnas en enda recension världen över som inte nämner Rockstars epos när Call of Juarez: The Cartel ska recenseras i sommar. Ganska på pricken ett år efter just Red Dead Redemption.

Och det är ett problem, för de båda spelserierna är egentligen inte alls är speciellt lika. Det ena är en linjär förstapersonsskjutare med fokus på story, det andra är mer fritt och utformat så att man ska kunna skapa sitt eget äventyr. I Call of Juarez: The Cartel kommer man därför att spela i nutid. Vi kommer att få skjuta oss fram i Los Angeles och återigen besöka Juarez. Bland annat.

Man kanske ska spela någon ättling till bröderna McCall och förmodligen fortfarande leta efter en skatt. Jag bara spekulerar, men upplägget är inte helt tokigt, kan Lara Croft och Nathan drake ge sig av på episka matinédoftande äventyr i nutid så kan även Techlands cowboys det.

Och på det sättet kommer vi även kunna få lite härliga kontraster med fattiga mexikanska byar där tiden nästan stått stilla, samt ha med helikoptrar och värre vapen. Och samtidigt som vi får den brytningen och fräschören kommer Techland slippa jämföras så mycket med Red Dead Redemption. Det blir ett annorlunda western-äventyr och båda föregångarna var som sagt underhållande äventyr, så jag har helt klart förhoppningar även på detta. Western i nutid är ett djärvt grepp i spelbranschen som jag uppskattar.

Ett djärvt western-grepp

Jag tror och hoppas på Techlands äventyr, även om jag inte är helsåld på att huvudpersonen tagit stylingtips från WWE.

HQ