Svenska
Blog

Min Saints Row-önskelista

Skrivet av Jonas den 20 februari 2011 kl 02:13

Så har den första bilden från Saints Row 3 letat sig ut på nätet. En bild som skvallrar om en liten ändrad inriktning på äventyret, vilket också är precis vad THQ tidigare skvallrat om. Istället för baggy pants, stulna low riders, beanies, blingbling, droger och sprayflaskor får vi se gamle Johnny Gat med eget privatjet, dyra bilar, tjusiga kostymer och champagne. Allt dekorerat med 3rd Street Saints lila färger och emblem.

I bakgrunden tronar en enorm storstad upp. Är det Stilwater? Isåfall har stället verkligen kommit upp sig. Samtidigt spelande man i Stilwater redan i tvåan, vi börjar kunna det stället nu, är det inte dags för något nytt, eller har 3rd Street Saints rivit allt det gamla och byggt något helt nytt? Kommer man ens spela som 3rd Street Saints, eller har de blivit maktfullkomliga, övergett sina gamla ideal och numera utgör själva fienden?

Jag har faktiskt inte en aning och formellt sett är Saints Row 3 faktiskt inte ens utannonserat. Men det finns ändå ett antal önskemål jag har på den ofrånkomliga uppföljaren som jag tänkte ta tillfället i akt att lista här och nu.

• Mer sand i sandlådan - För mig har Saints Row alltid känts som den naturliga förlängningen av Grand Theft Auto: San Andreas. Världen är stor, det finns mängder av fordon, massor av saker att göra och storyn åker i baksätet. Volition kommer aldrig kunna berätta en historia som bra som Rockstar gör och jag hoppas att man fortsätter med sandlådekonceptet och överträffar Just Cause 2 som just nu är bäst på området.

• Co-op för ännu fler - Att spela två personer i Saints Row 2 var riktigt underhållande, men spelare två var egentligen aldrig riktigt involverad i storyn. Slopa gärna multiplayer-delen men för guds skull låt mig skapa ett eget gäng med åtminstone fyra vänner och tillsammans sakta ta över stan.

• Byt ut Stilwater - Visst var mycket nytt i Saints Row 2 och visst hade saker förändrats. Men inte nog mycket. Jag är kort sagt klar med Stilwater nu och vill ha något helt nytt.

• Bättre grafik - Kan låta futtigt, men Saints Row-spelen har faktiskt varit tekniskt undermåliga från start. Ska serien någonsin kunna bli en av giganterna måste det också se ut som ett spel modell trippel-A.

• Behåll Freckle Bitches - Halva grejen med Saints Row är humorn. Det är oftast lågt, smaklöst och överdrivet, men det fungerar för mig. Jag älskade att dränka grannens villa i avföring, handla ostburgare på Freckle Bitches och kuta naken genom folksamlingar. Mer humor alltså, försök inte göra Saints Row seriöst.

• Förbättra skjutandet - Vare sig man sitter i en bil eller springer till fots fungerar inte skjutandet helt optimalt i Saints Row. Spelkontrollen är onödigt styltig och invecklad, och skulle kunna bli så oändligt mycket smidigare.

• Fördjupa pengasystemet - När man väl tog över lite rörelser slutande pengar vara en faktor i Saints Row. Ca$hen bara flödade och man blev snabbt rik som ett troll. Här finns mycket att jobba på för att göra det mer utmanande och underhållande att genom tveksamma metoder bli ekonomiskt oberoende.

Min Saints Row-önskelista

Första bilden på kommande Saints Row 3 har letat sig ut på nätet. Lite art som antyder ett aningen vuxnare och seriösare spel.

HQ