Svenska
Blog

"What kind of sick..."

Skrivet av Jonas den 2 april 2011 kl 02:15

"What kind of sick m*th*rf*ck*r picks up wet feces?" Orden är naturligtvis Dukes efter att man plockat upp en stadig bajskorv som inte riktigt ville glida ned i toaletten efter spolning. Därefter börjar han vilt kasta avföring mot väggar, dränker en drickfontän i... ja... skit (och dricker sedan ur kranen) och provar det engelska uttrycket "when the shit hits the fan" på ett handgripligt sätt.

Det är barnsligt, under bältet och sådär sjukt puckomachovulgo att jag börjar svänga i mina åsikter. Jag har inte alls varit såld på Duke Nukem Forever som jag sett som en föråldrad förstapersonsskjutare redan på förhand, vis av erfarenheten att långbänkar sällan blir riktigt bra.

Oavsett hur det är med den saken var Duke Nukem 3D ett av mina favoritspel, och det utan att det egentligen var så himla överlägset. Det var just den totalt respektlösa känslan som gjorde det. Duke är ett kräk, men ett machokräk man bara måste älska. Han saknar totalt alla former av moral, njuter av all möjlig dekadens utan att ens blinka och har en svaveldoftande one-liner redo för de flesta situationer.

Och blir den känslan och den humorn bevarad på ett bra sätt så räcker det faktiskt långt. Då kommer Duke Nukem kunna bli riktigt underhållande att spela igenom, och det är precis det jag hoppas på. Dessutom är vi så sabla lättsårade i Sverige och världen idag. Här kan Duke göra underverk.

Det finns redan makabra klipp från när Duke provar på glory holes, klippet ovan jag nämnde när Duke kastar bajkorvar och svär samt dagens nyhet där han behöver ett jetpack. Svart, skön humor, helt befriad från allt vad politisk korrekthet heter.

Därför kan jag heller inte låta bli att le i smyg över att Duke i spelsättet Capture the Babe behöver smälla till brudar över baken för att få dem att bli mindre hysteriska, något som redan retat gallfeber på både Fox News och kvinnoorganisationer. Och visst, det är chauvinistiskt på ett sätt som förmodligen skulle chocka folk från 1800-talet då kvinnor inte ens hade rösträtt.

Jag är alldeles övertygad om att vi kommer se dagstidningar förfasa sig i Sverige med när det nalkas premiär, och troligen även få se humorlös speltidningspress tävla med varandra i vem som kan fördöma allt Duke-vulgande hårdast.

Kort sagt börjar jag sakta men säkert svänga över i åsikterna. Duke Nukem Forever kan nog bli skoj ändå, och en bra spark i stjärten på det politiskt korrekta Sverige där folk stundom tävlar i vem som kan vara mest lättsårad. Bara en sådan sak liksom.

"What kind of sick..."

Duke har hittat en våt bajskorv. Eller som han själv säger: "What kind of sick m*th*rf*ck*r picks up wet feces?"

HQ